Onurcan Değer
Onurcan Değer

Ekonomide geçtiğimiz hafta neler yaşandı ve gelecek hafta bizi neler bekliyor?

30 Temmuz 2018 Saat: 00:53
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu yazı 3.376 kez okunmuştur

Geçtiğimiz hafta da BIST-100 Endeksi 94.173 puanla açılış yaptı. TCMB'nin faiz arttırımı beklentisi ile birlikte dolar 4.76 seviyelerin de açılış yaparken avro 5.59 seviyeleri ile açılış yaptı.

TCMB'nin beklentilerin tersine %17.75 olan faiz oranını sabit tutma kararının ardından dolar ve avro da sert yükseliş görülürken dolar 4.90 avro ise 5.75 seviyelerini gördü. Bununla birlikte Türkiye'de yargılanan ABD'li Rahip Brunson mahkeme kararı ile ev hapsine çarptırıldı.

Ev hapsi kararının ardından kurda gevşeme yaşandı ancak çok geçmeden ABD Başkanı Donald TRUMP'ın sert tepki göstererek ''ABD'ye iadesinin isteminin ardından, iadesinin kabul edilmemesi halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacaklarını'' belirtti. Buna karşılık Başkan ERDOĞAN ''Brunson'u hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK, Arjantin'e gitmiş ve yeni döneme dair açıklamalarda bulunmuştu. Bunun ardından geçtiğimiz cumartesi günü Zambiya'da açıklamalarda bulunan Başkan ERDOĞAN, ekonomi alanında daha iyi ilişkiler kurulacağının haberini verdi ve ABD'ye ''Biz göbeğimizden Amerika'ya bağlı değiliz'' sözleri ile Türkiye'de tutuklu bulunan Rahip Brunson konusunda Türkiye'nin tavrını belli etti.

Bütün bu gelişmelerin ardından haftanın kapanışında BIST-100 endeksi 95.585 (+0.81) puan ile günü kapatırken, dolar 4.85 avro ise 5.65 seviyelerinde haftayı kapattı. Altın ise haftanın son günü 191 ₺ den işlem gördü.

Önümüzdeki hafta da ekonomik açıdan Turizm Geliri(2. Çeyrek) , Ticaret Açığı verileri , ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) ve TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) verilerinin açıklanması bekleniyor.

Verilerin açıklanmasıyla birlikte döviz kurunda bir değişim olacak mı veya nasıl olacak merak konusu. Güzel bir hafta geçirmeniz dileklerimle.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Borsa İstanbul Ve Hisse Senetleri31 Ocak 2020 Saat: 15:14
Dünyada ilk borsa olarak nerede kuruldu, şuanda dünya üzerinde borsanın kalbi nerede atıyor ve en önemlisi Borsa İstanbul nasıl kuruldu bu soruları cevaplayacağız.
Türkiye Ekonomisi Ve Önümüzdeki Hafta Doların Seyri12 Ağustos 2018 Saat: 23:25
ABD-Türkiye ilişkileri gerginliğini koruyor.
Geçtiğimiz hafta ekonomi ve ABD-Türkiye ilişkileri5 Ağustos 2018 Saat: 23:09
ABD-Türkiye gerginliğinden kaynaklı endeks haftayı dalgalı kapatırken döviz kuru ise zirve tazeledi.
Tüm Yazıları
Yukarı ↑