Sevim Balaban “Kadın Eliyle Kartepe’ye Hizmet İçin Aday Oldum”

21 Kasım 2018 Saat: 15:36
Sevim Balaban “Kadın Eliyle Kartepe’ye Hizmet İçin Aday Oldum”
Siyasetten hiç anlamazdım, Ak Parti’de öğrendi, biz büyük bir aileyiz ve bu büyük ailenin içinde olmaktan gurur duyuyorum sözleri ile Ak Parti’nin Kartepe’den tek bayan belediye başkan aday adayı oldu.

Kazanmak inanmaktır, Partimin oylarını arttırmak, kadın eliyle Kartepe’ye dokunmak, hizmet için aday adayı oldum” dedi. 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

 Siyasette Kadın; Cesaret Ve Sabır Demek…

İşte buna örnek isimlerden biri. Çocuklarını büyütünceye kadar hiçbir sosyal hayattın içinde bulunmayan Rahmiye Mahallesinde sıradan bir ev hanımı iken bugün karşımıza başarılı bir iş kadını ve siyasetçi profili ile çıkıyor.   Eşinin de desteğiyle önce ticarete sonra siyasete atılan Sevim Balaban;   Ak Parti beni Siyaset okulundan mezun etti. Hizmet için kadın eliyle Kartepe’nin turizmine, tarımına dokunmak için aday adayı oldum açıklamasına yer verdi.

 Ak Parti ile Siyasete Girdi

Siyasete 2001 yılında Ak Parti ile giren Sevim Balaban;  Ben evinde eşine ve çocuklarına bağlı sıradan bir ev hanımıydım. 16 yaşında evlendim, 18 yaşında ilk çocuğum dünyaya geldi. 25 yaşına kadar 4 çocuk sahibi olmuştum.  Eşim Remzi Balaban’ın desteğiyle önce Yeni Cuma Camii karşında Balaban Sanat Evini açtım. Uzun bir süre burayı işlettim. Siyasete 2001 yılında Ak Parti’den gelen teklif üzerine girdim.  İlkokul mezunuyum ancak bugün açık liseyi bitirip ardından lisans eğitimini tamamlamayı düşünüyorum. Nasıl ki bir öğrenci ilkokulda okumayı yazmayı öğreniyorsa ben de Siyaseti Ak Parti’de öğrendim. Ve bugün ilk okulum olan Siyaset Üniversitesinden mezun olmuş  başarılı bir  öğrenciyim.  Ak Parti sadece siyasetin yapıldığı bir yapı değil aynı zamanda donanımlı bir okul açıklamasında bulundu.

Güzellikleri Bir Arada Barındıran ilçe 

Benim için Ak Parti Adalet doğruluk, kalkınma ve inanmak demektir sözlerine yer veren Sevim Balaban  ‘Kartepe’yi turizm ve tarım da gelişmiş vizyon kazanmış bir ilçe yapmak istiyorum. İlçemi seviyorum ve bu ilçe ’de herkesin yaşayabileceği tüm güzellikleri bir arada barındıran aranan bir ilçe yapmak için aday oldum dedi.

Özgeçmişi;

1964 Başiskele Yuvacık doğumlu Sevim Balaban evli 4 çocuk annesi. Aslen Karadeniz kökenli müteahhit Veysel Özlü ’nün 12 çocuğundan biri. İzmitli iş adamı Remzi Balaban ile 38 yıllık bir evlilik hayatı var.  Sevim Balaban Siyasete 2001 yılında Ak Parti İl Kadın Kolları kurucu yönetim kurulu üyeliğini ile başladı,  8 yıl bu görevi  yürüttü. 2008 yılında Kartepe’nin Ak Parti ilçe kadın kolları kurucu başkanlığına getirildi. Atama ile geldiği bu görevi daha sonra seçilmiş ilçe kadın kolları başkanı olarak 6 yıl aktif olarak yürüttü.  Bu süreçte ilçe ’de ilk 25 kişilik kadın kolları yönetimini oluşturdu, 10 Belde belediyesi, 52 mahalle 10 köy de aktif siyasi faaliyetleri başarıyla yürüttü. 2009 yılında Kartepe ilçe Belediyesinin kurulmasıyla 2014-2018 Kadın kolları başkanlığı ve 2014 yerel seçimlerde Meclis üyesi seçildi. Rahmiye’de Sevimli Balık Restoranın işletmecisi.

CESARET BAŞARININ ANAHTARIDIR

Balaban "Kadına dokunmak dünyaya dokunmaktır", Ben  ilçem'de herkesin gönlüne dokunduğuma inanıyorum. Ve siyasette başarılıysanız belli bir süre sonra istemesenizde sizi bir yere taşıyorlar. Ben tecrübenin insan hayatındaki en önemli faktör olduğuna inanıyorum.Siyasetteki tecrübem ve ilçemden aldığım destekten yola çıkarak kadınların da siyasette ne kadar başarılı olduklarını göstermek, cesaretlendirmek için bu yola çıktım. Cesaret başarının anahtarıdır sözlerine yer veren Balaban Parti teşkilatımın ve Kartepelilerin bana sahip çıkacaklarını destek vereceklerine inanıyorum dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız