CHP KARTEPE DE ADAYLARDAN AÇIKLAMA..! ''SEÇİME ADAY OLARAK GİRECEĞİZ''

22 Eylül 2021 Saat: 21:04
CHP KARTEPE DE ADAYLARDAN AÇIKLAMA..! ''SEÇİME ADAY OLARAK GİRECEĞİZ''
CHP Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda’nın geçtiğimiz haftalarda görevden alınmasının ardından ilçe kongresi için gün sayılmaya başlandı

KONGRE EKİM’DE

2 Ekim günü gerçekleştirilecek olan kongrede CHP Kartepe İlçe Başkanlığı için şu an 3 aday bulunuyor. Nilay Merttürk, Murat İskenderoğlu ve Cihan Çakır’ın ilçe başkanlığı için yarışacağı kongre öncesinde başkan adaylarına “Bir başka adayın lehine adaylıktan çekilir misiniz?” diye sorduk. İşte başkan adaylarının konuyla ilgili cevapları:

KİMSENİN ADAMI YA DA KADINI DEĞİLİM

Nilay Merttürk:

“Ben yıllardır siyasi bir yolda yürüyorum. İlk önce ailemin desteğini aldım. Ben, herkesten bir şey öğrenerek geldim buraya. Kimsenin adamı, kadını olarak anılmak istemiyorum. Şunu net bir şekilde söylüyorum: ben, Nilay Merttürk olarak adayım, kimsenin bana desteği, bilmem nesi diye bir şey yok. Ben ailemden ve eşimden aldığım güçle çıkıyorum bu yola. Benim iki büyük ailem var, birincisi kendi öz ailem, ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi. Bir adayın lehine başkanlık adaylığından çekilmek gibi niyetim kesinlikle yok

GENÇ VE KADIN SAYISI AZ

Ben gençlik kollarıyla birlikte geldim, gençler ve kadınlarımız bizim önceliğimiz. Bozuk olan kısım bu belki de, partiye acilen genç kazandırmamız lazım. Kadının ve gencin gücünü alan iktidara yürüyor. Belki de bu güne kadar bize en çok eksi yazan şey buydu. Genç sayımız çok az maalesef. İlk hedefimiz bu olacak.”

ÇEKİLMEM SÖZ KONUSU DEĞİL

Cihan Çakır:

“Kesinlikle böyle bir şey yok, sahada böyle şeyler konuşuluyor. Başkalarının böyle bir beklentisi var, olabilir ama ben asla geri dönmem. Bir adayın lehine adaylıktan çekilmem söz konusu değil. Sonuçta bizim arkamızda bir destek var, biz bu yola kendi başımıza çıkmadık. Bizi destekleyenlerin güvenini de sarsmış olurum böyle bir şey olursa. 

KARTEPE’DE AYRIŞMA VAR

Biz ilk önce örgüt yapısını düzelteceğiz. Burada aslında bakıldığı zaman örgüt içinde her kesimde, her bölgede herkesi bir araya getireceğiz. Burada ayrı ayrı gruplar var, hepsiyle görüşüyoruz. Aslında bakıldığı zaman zıt kutupların tam merkezindeyiz. Biz kazandığımız takdirde bu partinin kapıları kimseye kapanmayacak”

VAZGEÇMEM

Murat İskenderoğlu:

Ben aday olduğumda kimse aday değildi. Ben zaten epeyden beri dolaşıyorum başkan adayı olarak. Tevfik Bey, daha görevdeyken ben aday olacağımı söylemiştim. O nedenle bir birleşme olacaksa bunun benimle ilgisi olması gerekir. Bir adayın lehine adaylıktan vazgeçmem gibi bir durum söz konusu değil.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız