Röportaj

Zafer Arat; Tecrübemle Kartepeyi Hak Ettiği Şekilde Yöneteceğim

AK Parti’de 5 Kasım Pazartesi günü başlayan belediye başkana aday adaylığı süreci 16 Kasım Cuma günü sona ermiş ve 18 Kasım Pazar günü temayül yoklaması yapılmıştı.

21 Kasım 2018 Saat: 15:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.622 kez okunmuştur

Zafer Arat; Tecrübemle Kartepeyi Hak Ettiği Şekilde Yöneteceğim
Zafer Arat; Tecrübemle Kartepeyi Hak Ettiği Şekilde Yöneteceğim

Bir ay içerisinde de AK Parti’nin bir çok belediye başkanını resmen açıklaması bekleniyor. Kartepe’nin iddialı aday adaylarından eski Derbent Belediye Başkanı, 8 yıl Kartepe Belediye Başkan yardımcılığı görevi yapan, Kartepe ve Büyükşehir belediye meclis üyesi Zafer Arat, aday adaylığıyla ilgili Sizin Kocaeli’ye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, Zafer Arat dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

ESKİ BELEDİYE BAŞKANI

AK Parti Kartepe Belediye Başkan aday adayı Zafer Arat, şu ifadelere yer verdi. “2004-2009 yılları arasında Derbent Belediye başkanlığı görevi yaptık. Beldelerimiz kapandıktan sonra Kartepe ilçesi kuruldu. Bundan sonra bize Kartepe Belediye Başkan yardımcılığı görevi tebliğ edildi. Bu görevi yürüttük. Halen de Kartepe ve Büyükşehir belediyeleri meclis üyeliği görevini sürdürüyorum.

ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE

Kartepe için projelerim var. Belediyecilik tecrübelerime güveniyorum. Kartepe halkının istek ve arzularını çok iyi biliyorum. Allah bize bu görevi nasip ederse Kartepe’yi hep birlikte ve şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Bu yönetimi sergileyebilmek adına aday oldum.

HERKESİN HAKKINI KORUYAN…

Fakirin fukaranın yetimin hakkını korumak için adayım. Kartepe’yi yaşanılabilir güzel bir ilçe yapmak için adayım. Biz belediyecilikte aileden gelen bir yapımız var. 94-99 yılları arasında yerel yönetimlerde başlayıp bugüne kadar neyin nasıl ne zaman nerede yapılacağını çok iyi bilen bir insanım. Herkesin hakkını hukukunu koruyan bir belediyecilik anlayışla yola çıkacağız.

HAYALİ SÖZLER VERMEYECEĞİZ

Kartepe sanayiye doymuş bir yer. Turizm odaklı turizme dayalı bir belediye yapısı oluşturmak istiyoruz. Hayali sözler vermeyeceğiz. Plan ve bütçelere bakıp çok önemli projeler yapacağız. Önce planımızı bütçemizi yeniden kontrol edeceğiz. Ondan sonra çok güzel projelere imza atacağız. Kartepe neyin nerede yapacağını iyi biliyoruz. Ama bu aşamada bir söz vermem. Yapamayacağım sözün arkasında durmam. Bizim bu iş için heyecanımız, cesaretimiz var.

BELEDİYECİ BİR AİLE YAPISI

1984-89 yolları arasında rahmetli amcam Lütfü Arat Derbent kurucu belediye başkanıydı. Belediyeci bir aile geleneğinden geliyoruz. 94-99 yolları arasında bende SHP’den il genel meclis üyesi seçildik. İl yönetim kurulunda yer aldık. CHP ve SHP birleşince biz diğer partiye geçmedik. İl genel meclisi üyesi arkadaşlarım AK Parti’nin kuruluş aşamasında bizi davet ettiler. Ben de Cumhurbaşkanımızı o dönemler zaten benimsediğim için partiye geçtim.

NEREDEYSE…

2004 2009 yılları arasında Derbent Belediye Başkan adayı oldum. Seçimi kazanarak beldemizde çok güzel hizmetler yaptık. Büyükşehir Belediye başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu bize çok sahip çıktı. Ona buradan teşekkür ediyorum. Derbent’te imzamız olmayan bir caddemiz yok. Partimizin büyükleri beni meclis üyesi olarak görmek istediler. Bu partide görev istenmez verilir anlayışıyla bu görevi kabul edip seçimi aldıktan sonra 8 sene boyunca Kartepe’nin her mahallesinde çalıştık. Neredeyse belediyeciliğin yüksek lisansını yaptık. Yıllardır bu işin içerisindeyiz. Bu bilgi ve birikimimizle Kartepe’ye en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz.”

zafer arat ile ilgili görsel sonucu

ZAFER ARAT KİMDİR?

1953 Hikmetiye-Kartepe doğumludur. Zafer Arat evli ve 2 çocuk babasıdır. İl Genel Meclisi Üyeliği de yapan Arat 1 Dönem Derbent Belediye Başkanlığı da yapmıştır. 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti den belediye meclis üyesi olarak seçildi. Zafer Arat 8 yıl boyunca Kartepe Belediyesi’nde yürüttüğü Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. AK Parti Kartepe Belediye ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, Zafer Arat dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑