Dünya

Yunanistan Başbakanı Çipras'tan Lozan açıklaması

Yunanistan Başbakanı Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili olarak yaptığı açıklamaların ikili ilişkiler için ‘tehlikeli’ olduğunu söyledi.

1 Ekim 2016 Saat: 13:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.908 kez okunmuştur

Yunanistan Başbakanı Çiprastan Lozan açıklaması
Yunanistan Başbakanı Çipras'tan Lozan açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan konusundaki sözleri üzerine CHP tepki göstermiş, Erdoğan'a yönelik hakarete varan ifadeler kullanılmıştı.
CHP'nin ardından Yunanistan da Erdoğan'a tepki gösterdi.


Yunanistan Başbakanlık Ofisi, Başbakan Çipras’ın üst düzey yetkililere, “Yunan-Türk ilişkilerini ve Ege denizi ile adaların mevcut durumunu belirleyen Lozan Antlaşması’nı sorgulamak, iki ülke arasındaki ilişkiler ve daha geniş bölge için tehlikeli” dediğini bildirdi.


Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz, Türk milletinin 2. Kurtuluş Savaşı'dır. Birileri Lozan Anlaşması'nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. O masaya oturanlar Lozan'ın hakkını veremediler" ifadelerini kullanmıştı.


"1923 ANLAŞMASINA SAYGI DUYULSUN"

Erdoğan’ın konuşmasının ardından 1923 anlaşmasına saygı duyulmasını talep eden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Lozan Antlaşması ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de” açıklamasında bulunmuştu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑