Siyaset

Yılmaz: “SİHA’lardan ABD ve İsrail gibi CHP neden rahatsız?”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Türkiye’nin geliştirdiği silahlı insansız hava araçları (SİHA) hakkında, “SİHA’lardan Pkk/HDP rahatsız. Avrupa, ABD, İsrail rahatsız. Pekiyi, CHP neden rahatsız?” dedi.

21 Ekim 2021 Saat: 10:26
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 512 kez okunmuştur

Yılmaz: “SİHA’lardan ABD ve İsrail gibi CHP neden rahatsız?”
Yılmaz: “SİHA’lardan ABD ve İsrail gibi CHP neden rahatsız?”

SİHA’LARIN ETKİSİ
AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Türkiye’nin geliştirdiği Milli ve Yerli silahlı insansız hava araçları SİHA’ların Avrupa, ABD ve İsrail başta olmak üzere, Türkiye’nin egemenliğine ve büyümesine karşı ülkeleri rahatsız etmesini normal karşıladıklarını ancak CHP’nin bundan neden rahatsız olduğuna anlam veremediklerini belirtti. SİHA'ların etkisinden bahseden bu haberlerde, “SİHA’lar Irak'ta Ağustos 2018'de terör örgütü PKK'nın elebaşlarından sözde KCK yürütme konseyi üyesi İsmail Özden'i etkisiz hale getirdi. Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'in ve Rus paralı askerlerin saldırısını engelledi. İdlib'de Beşşar Esad rejimini hezimete uğrattı. Karabağ'daki sorunda Azerbaycanlı kardeşlerimizin Ermenistan'a karşı zafer elde etmesini sağladı” ifadeleri yer aldı.
DIŞ BASINDA RAHATSIZLIK
Yılmaz, SİHA’lara karşı Avrupa, ABD ve İsrail’in rahatsızlığını yansıtan Alman ve Fransız gazetelerindeki şu ifadelere de dikkat çekti: “Bu SİHA'lar dünyadaki savaşlarda hayal edilen silahtır. Savaş uçaklarından 20 kat daha ucuz ve hiçbir pilotun hayatını tehlikeye atmıyor. Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya'da Türk etkisinin bir vektörü haline geldiler. Erdoğan'ın ABD, Çin ve Rusya gibi kendisinden daha güçlü ülkelerle çatışmaya girmeden akıllıca geliştirdiği etkidir. Ancak Fransa gibi daha az güçlü ülkelere meydan okumaktan çekinmiyor. (Erdoğan) Fransa'ya karşı Haziran 2020'de Libya açıklarında bilek güreşini kazandı”.
AYNI İHANETİN İÇİNDELER
Avrupa’ya bu satırları yazdıran T3 Vakfı ve üreticisi Bayraktar Ailesine içeriden ilk saldırının milletin hayallerini her fırsatta baltalayan CHP’den geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “İstanbul’da yerel iktidarı ele geçirir geçirmez ilk işleri T3 Vakfı’na iftira atarak gençlerin teknoloji eğitimini engellemek oldu. Nuri Demirağ’ın uçakları ile milletimizin istikbal hayallerini tarihe gömenler, siyasi hırsları, yalan ve iftiraları ile bugün de aynı ihanetin içindeler” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑