Asayiş

Yalancı şahitliğe 6 bin lira para cezası!

Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada İlme Hizmet Vakfı'na karşı açılmış olan davada yalan şahitlik yaptığı gerekçesiyle İsmail V. hakkında bir yıl hapis cezasına hükmedildi.

10 Temmuz 2019 Saat: 18:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.547 kez okunmuştur

Yalancı şahitliğe 6 bin lira para cezası!
Yalancı şahitliğe 6 bin lira para cezası!

Vakıf Başkanı Üzeyir KAYA'nın şikayeti üzerine açılan davada emsal bir karara imza atıldı. Vakıfta işçi olarak çalıştığı iddiasıyla vakıf aleyhine iş mahkemesinde dava açan Eyüp D. lehine şahitlik yapan İsmail Venedik'in yalan beyanlarda bulunması sonrasında savcılık tarafından İsmail Venedik hakkında Yalan Şahitlik suçlamasıyla ceza davası açılmıştı. Geçtiğimiz hafta karara bağlanan davada İsmail Venedik'e 1 yıl hapis cezası verilip 6000 lira para ödemesine hükmedildi. Ceza ertelemeyen mahkeme para cezasının 10 taksitte ödenmesine hükmetti.

KAYA; Vakfı 300 bin TL zarara uğratmayı amaçladılar

Konu hakkında kendisinden bilgi aldığımız Vakıf Başkanı müşteki Üzeyir KAYA gazetemize yaptığı açıklamada daha yüksek bir ceza bekliyorduk, yine de verilen karar memnun edici, dedi. Kaya, Eyüp Dokumacı vakıfa ait dükkanda kiracı olmasına rağmen Vakıfta işçi olarak çalıştığı iddiasıyla İş Mahkemesinde hizmet tespit davası açmış idi. 15 Temmuz öncesi Adliyeden Vakfimiz aleyhine istediği kararı çıkartabileceklerine inanarak açtıkları bu davada İsmail Venedik yalan tanıklık yapmış ve hakkında suç duyurusunda bulunmuş idik. Dava olaydan 4 yıl sonra açıldı, 5 yıl sonunda ancak karar çıktı. Verilen karar yalan şahitlik yaparak Adliyeyi yanıltarak haksız kazanç sağlamak isteyenlere ibret olsun. Aynı davada bir yalan tanıklık başvurumuz daha var. Onda da aynı kararın çıkacağını umuyoruz. Vakfımıza kumpas kuranlar bu kötü niyetlerinin cezasını Türk yargısında bulacaklar." dedi

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑