Spor

VALİ AKSOY: AMATÖR SPOR ÇOK ÖNEMLİ

Vali Aksoy'a önemli ziyaret

23 Ocak 2020 Saat: 18:47
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 606 kez okunmuştur

VALİ AKSOY: AMATÖR SPOR ÇOK ÖNEMLİ
VALİ AKSOY: AMATÖR SPOR ÇOK ÖNEMLİ
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Futbol İl Temsilcisi ve İzmit Belediyesi Spor Müdürü Mithat Ağa, Süper Amatör Play-Off Ligi takımları ve 1. Amatör Lig Play-Off finallerine çıkacak olan kulüp başkanlarını makamında kabul etti.

BİLGİ VERİLDİ

Kulüplerin son durumları ve gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında bilgi sunumunda bulunan KASKF Genel Başkanı Murat Aydın, “Sayın Valim, öncelikle bizleri ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. İlimizin en üst amatör ligi olan Süper Amatör’de oynayan takımlarımız ve 1. Amatör Küme’de oynayan takımlarımızın başkanlarıyla buradayız. Sizlerin fikirleri, görüş ve önerilerini de alalım ve sizlerin fikirlerinizle yolumuza devam edelim dedik” diyerek bilgi verdi.

 

VALİ AKSOY: AMATÖR SPOR ÇOK ÖNEMLİ

 Amatör sporu önemsediğini belirten Vali Hüseyin Aksoy da “Gençlerimizin olumsuz bir takım alışkanlıklar elde etmemeleri ve spora yönelmeleri bakımından amatör spor kulüplerimizin faaliyetleri oldukça önemli. Bu anlamda yaptığınız bu çalışmalar, bir anlamda gençlerimizin de, insanlarımızın da sporla uğraşmalarına katkı sunan önemli çalışmalar. Bu yönde hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sporla ilgilenen insanlar olumsuz bir takım davranışlar içerisine girmiyorlar. Bu yönüyle de sporu yaygınlaştırmak ve geniş kitlelere yaymak için Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yoğun gayretleri var” dedi. Aksoy açıklamasının devamında “Geçtiğimiz yıl Kocaeli’de her ilçeden bir okulu pilot okul olarak seçelim dedik ve o okuldaki bütün öğrenciler ya bir spor dalıyla ya bir müzik dalıyla, ya bir sanat dalıyla ilgilensin, ama okuldaki bütün öğrenciler bunlardan en az bir tanesiyle mutlaka ilgilensin istedik. Geçtiğimiz yıl 32 okulumuzda yaklaşık 22 bin öğrencimiz bu işle ilgilenmişti. Bu yıl okul sayımızı 360’a çıkardık ve Kocaeli genelinde de yaygın bir şekilde genişletmeye, daha farklı alanlara taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

SPORLA İLGİLENENE TAM DESTEK VERİYORUZ

Aksoy sözlerini şöyle tamamladı: Özellikle gençlerimizden spor ile ilgilenen, belirli bir alanda spor yapmasını istediğimiz belirli branşlarda yürütülen çalışmalar var. Bunu tüm okullarımıza süreç içerisinde yaymak, bizim en öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.  Gençlerimizin bir alanda ilgilenmeleri, o alanda kendilerini geliştirmeleri kendilerine olan güven duygularını da daha üst noktalara taşıyacak ve süreç içerisinde de daha başarılı bir yaşamı bekleyecek diye değerlendiriyoruz. Bu anlamda sporla kim ilgileniyorsa, kim katkı sunuyorsa hepsine teşekkür ediyoruz. Sizlerin de bu anlamdaki faaliyetleri oldukça önemli ve anlamlı diye değerlendiriyorum.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑