Eğitim

SUADİYE ORTAOKULU’NDA ERASMUS+ KA2 PROJE SEVİNCİ

Kartepe İlçesinde Eğitim ve Öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Suadiye Ortaokulu’nun, Erasmus+ KA2 projsi kabul edildi.

14 Ağustos 2018 Saat: 14:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.291 kez okunmuştur

SUADİYE ORTAOKULU’NDA ERASMUS+ KA2 PROJE SEVİNCİ
SUADİYE ORTAOKULU’NDA ERASMUS+ KA2 PROJE SEVİNCİ

Kartepe İlçesinde Eğitim ve Öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Suadiye Ortaokulu’nun, Türk Ulusal Ajansının 2018 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ KA2 projeleri kapsamında Ulusal Ajans’a başvurusunu yapmış oldukları "Coding in a Cultural Europe" isimli Erasmus+ KA2 Stratejik Okul Ortaklıkları projeleri de kabul edilmesinden dolayı büyük sevinç ve gurur yaşanmaktadır.

Okul Müdürü Hakan BOZAN, bu projemizin okulumuzun aynı dönemde aktif 5 Projesi oluğunu ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu da belirtti.

Okul Müdürü Hakan BOZAN, “Coding in a Cultural Europe” Projesinin açılış toplantısının Ekim ayı içerisinde okulumuzda yapılacağını ve proje ortağı olan her ülkeden 3’şer kişi ile toplam 15 öğretmeni misafir edeceklerini ve 24 ay sürecek olan projemiz kapsamında, Proje ortaklarımız olan Litvanya’nın Prienai şehrinde bulunan Prienu ,,Revuonos" pagrindine mokykla Okulunu Mart 2019’da, Polonya’nın Ziebice şehrinde bulunan Szkola Podstawowa nr 2 im. Henryka Sienkiewicza w Ziebicach Okulunu Mayıs 2019’da, Hırvatistan’ın Pozega şehrinde bulunan Osnovna skola Julija Kempfa Pozega Okulunu Eylül 2019’da, İngiltere’nin Gloucester şehrinde bulunan Highnam CE Primary Academy Okulunu Nisan 2020’de ve İspanyaya’nın Madrid şehrinde bulunan Colegio Publico Ocejon Eylül 2020’de ortak okulların katılımı ile etkinlikler düzenleneceğini ve proje kapsamında okulumuzda görev yapmakta ve eğitim öğretim görmekte olan toplam 11 öğretmen ve 16 öğrencinin bu ülkelerde düzenlenecek olan etkinliklere katılacağını” belirtti.

Okul Müdürü Hakan BOZAN, “Projenin ana bölümünün öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarının arttırılması üzerine olduğunu ve 24 ay boyunca bu başlık altında birçok etkinliğini yapılacağını” belirtti.

Okul Müdürü Hakan BOZAN, “Bu tür projelerin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için çok faydalı olduğunu, bu proje kapsamında kazanılacak deneyim ve tecrübelerin gerek öğretmen gerekse de öğrencilerimizin üzerinde özellikle dil öğrenimi yönünden olumlu motive edeceğini düşündüğünü ve önümüzdeki yıllarda da farklı projeler üretmek için çalışmalarına devam edeceklerini” belirtti.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑