Güncel

SİREN SİSTEMİ İLE EZAN SİSTEMİ BÜTÜNLEŞECEK

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ile Kocaeli İl Müftülüğü arasında geliştirilen proje ile siren sistemi merkezi ezan sistemine entegre edilecek.

24 Kasım 2018 Saat: 14:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 887 kez okunmuştur

SİREN SİSTEMİ İLE EZAN SİSTEMİ BÜTÜNLEŞECEK
SİREN SİSTEMİ İLE EZAN SİSTEMİ BÜTÜNLEŞECEK

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE İLİMİZDE HAYATA GEÇİYOR

Kocaeli’de nüfusun ve yeni yerleşim yerlerinin artmasıyla yetersiz kaldığı düşünülen siren sisteminin, merkezi ezan sistemi ile entegre edilmek üzere AFAD İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün bir araya gelerek geliştirdiği “İkaz ve Alarm Sistemlerinin Merkezi Ezan Sistemine Entegre Edilmesi Projesi” İşbirliği Protokolü, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Valilik Makamında gerçekleşen protokol imza törenine; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul katıldı.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmalarında; “Bu proje çok önemli. İlimizdeki siren sistemi kapasitesinin arttırılması açısından çok değerli bir çalışma. Enerji kesintilerinde sistemin işlevselliğinin arttırılması gerekiyor. Siren sistemi 3 ay içerisinde merkezi ezan sistemine entegre şekilde çalışacaktır.” diyen Sayın Valimiz, sistemin başarılı şekilde devreye alınması temennisinde bulundu.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un konuşmalarının ardından “İkaz Ve Alarm Sistemlerinin Merkezi Ezan Sistemine Entegre Edilmesi Projesi” İşbirliği Protokolü hayırlı olsun temennisiyle imzalandı.

Türkiye’de ilk defa Kocaeli’de uygulanacak ve Kocaeli’nin tümüne hizmet vermek üzere tasarlanan çalışma, Aselsan tecrübesiyle üretilen yazılımın telsiz sistemi aracılığıyla İlimizdeki 10 bölge aktarıcısına monte edilmesini ve camilerden ikaz ve anons yapabilme imkanına kavuşulmasını içeriyor. Protokole göre; bölge aktarıcılarındaki cihazların montajı ve bakımlarını AFAD İl Müdürlüğü, camilerdeki cihazların çalışır halde tutulmasının sorumluluğu İl Müftülüğü tarafından sağlanacaktır.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑