Güncel

ŞEHADETİN YILDÖNÜMÜ

1934 İzmit doğumlu olan, 8 Ağustos 1964 tarihinde, uçağı düşürüldükten sonra Kıbrıslı Rumlar tarafından işkence ile şehit edilen Cengiz Topel’in bugün ölüm yıldönümü

9 Ağustos 2020 Saat: 19:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 649 kez okunmuştur

ŞEHADETİN YILDÖNÜMÜ
ŞEHADETİN YILDÖNÜMÜ

Aslen Trabzonlu bir ailenin oğlu olarak İzmit’te dünyaya gelen Cengiz Topel, 1953 yılında Kuleli askeri lisesini,  1955 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirdi. Kanada’da pilot eğitimi aldı ve 1967 yılında  Türkiye’ye dönerek Eskişehir  Hava Ana Üssü’ne atandı. 1963 yılında Yüzbaşılığa terfi eden Cengiz Topel,  1964  Kıbrıs Harekatı’nda savaş uçağı pilotu olarak görev almıştı.  8 Ağustos 1964 tarihinde uçağı düşürüldü. Paraşütle atlamayı başardı ama, Kıbrıslı Rumlar tarafından esir alındı ve işkence ile şehit edildi.

Şehit Cengiz Topel’in  ölüm yıldönümü nedeniyle bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde adını taşıyan bir anıt  açıldı. Cengiz Topel’in adı bilindiği gibi ilimizde neredeyse hiç çalışmayan havaalanına verilmişti. Bugün İzmitli şehit pilotun şehadet yıldönümü olduğunu ne yazık ki yerel yönetimler de bilmiyor ve adına herhangi bir  tören düzenlenmiyor.

İzmitli Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’e bir kez daha Allahtan rahmet diliyor, bütün şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑