Güncel

Seçim Var Diye Bırakıp Gitmeyeceğiz

“Edinmiş mallara katılma rejimi ve tasfiye” konulu panel öncesi konuşan Baro Başkanı Sertif Gökçe, “Seçim var biz aday olmuyoruz diye bırakıp gitmeyeceğiz. Baromuz tarafından eğitimler sonuna kadar devam edecek” dedi.

8 Eylül 2018 Saat: 17:55
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 741 kez okunmuştur

Seçim Var Diye Bırakıp Gitmeyeceğiz
Seçim Var Diye Bırakıp Gitmeyeceğiz

Kocaeli Barosu dün Baro binasında bulunan Av. Umut Gümüş Eğitim Salonu’nda “Edinmiş mallara katılma rejimi ve tasfiye” konulu panel düzenledi. Panelde konuşmacı olarak Av. Mustafa Kırmızı yer aldı. Baro Başkanı Sertif Gökçe ve avukatlar panele ilgi gösterdi. Panel öncesinde Baro Başkanı Sertif Gökçe konuşma yaptı. Gökçe, “Adli tatil sebebiyle eğitimlerimize ara vermiştik. Yeni sezonun ilk eğitiminde beraberiz. Konumuz çok eski bir konu. Gerçekten bu konu Türkiye’de çok zayıf konulardan bir tanesi. Bu konuda az sayıda çalışmalar var. Davet ettiğimiz andan itibaren bizi kırmayıp geldi. Kendisine teşekkür ediyorum. Tabi seçim var biz aday olmuyoruz diye bırakıp gitmeyeceğiz. Baromuz tarafından eğitimler sonuna kadar devam edecek” dedi.

ÖLÇÜDE DEĞİŞİMLER OLABİLİR

Seminer programında konuşan Av. Mustafa Kırmızı ise “Evlilik birliğinde uygulanacak mal rejiminin seçilmesi, seçilen mal rejiminin sona erdirilmesi veya seçilen rejimi hükümlerinin yasanın izin verdiği ölçüde değiştirilmesi eşler arasında yapılacak mal rejimi sözleşmesi ile gerçekleştirilebilir. Başka bir söyleyişle mal rejimi sözleşmesinin konusu, evlilik birliğinde uygulanacak mal rejiminin seçilmesi, seçilen mal rejiminin sona erdirilmesi veya seçilen mal rejimi hükümlerinin yasanın izin verdiği ölçüde değiştirilmesi olabilir” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑