Eğitim

Proje ortakları Kartepe’de buluştu

Suadiye Ortaokulu, Erasmus proje ortaklarını ilçede misafir etti. Avrupalı misafirlerini ağırlayan Okul Müdürü Hakan Bozan, ortakların yapacakları etkinlikleri istişare ettiğini belirtti

24 Kasım 2021 Saat: 18:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 732 kez okunmuştur

Proje ortakları Kartepe’de buluştu
Proje ortakları Kartepe’de buluştu

Kartepe İlçesinde Eğitim ve Öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Suadiye İlkokulu’nun, Türk Ulusal Ajansı’nın 2020 teklif çağrısı döneminde Erasmus+ KA2 projelerinin etkinlikleri devam ediyor.  Okulun Ulusal Ajans’a başvurusunu yaptığı ‘Why not learning from others? Yeah! Why not?’ projesi kapsamında İspanya, İtalya, Almanya, Portekiz ve Makedonya’daki proje ortakları ilimize geldi. Toplam 15 öğretmenin katılımı ile yapılan proje toplantısı Suadiye Ortaokulu’nda yapıldı.

ÇAĞLAR VE KOCAMAN’A GİTTİLER

Okul Müdürü Hakan Bozan, Avrupalı misafirlerini Kartepe’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “Projemiz 36 ay sürecek. Bu kapsamında diğer proje ortağı ülkelerde düzenlenecek olan toplantı tarihleri ve etkinliklerin planlamasını yaptık. Proje toplantısına katılan 15 misafirimiz ile proje çalışmaları dışında da kültürel alışverişin yapıldı. Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ı makamlarında ziyaret ettik” şeklinde konuştu.

ÇEVRE İLLERİ GEZDİLER

Bozan misafirleri ilimiz ve çevre illeri gezdirdiklerine söyleyerek “Misafirlerimizi ülkemizin kültürel mirasının büyük bölümünü barındıran İstanbul’da Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Sultan Ahmet Camii ile Bursa İznik ilçesi gibi tarihi yerlerini gezdirdik. Bu tür projelerin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için çok faydalı oluyor. Proje kapsamında kazanılacak deneyim ve tecrübeler gerek öğretmen gerekse de öğrencilerimizin üzerinde oldukça etkili. Özellikle dil öğrenimi yönünden öğrencilerimizi motive ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da farklı projeler üretmek için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑