Eğitim

Özel Okullara eğitim desteği kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, özel eğitim kurumlarına okuyan öğrenciler için 2015 yılından buyana uygulanan eğitim desteğinin, önümüzdeki yıldan itibaren kaldırılacağını açıkladı.

17 Aralık 2019 Saat: 19:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 907 kez okunmuştur

Özel Okullara eğitim desteği kaldırılıyor
Özel Okullara eğitim desteği kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğine göre,  2019-2020 öğretim döneminde ilkokulların 1-2-3’ncü sınıflarındaki öğrenciler için 3.960 TL,  ortaokul 6-7-8’nci sınıflarındaki öğrenciler için 4.610 TL eğitim desteği verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel okullardaki öğrenciler için eğitim desteği uygulamasını başlatmasıyla birlikte, hem ülke genelinde, hem ilimizde özel okul patlaması yaşanmıştı. Ancak eğitimi özelleştirmeye yönelik bu büyük adımın artık sona erdiği gözüküyor. Bakanlık, önümüzdeki yıldan itibaren bu desteğin kademeli olarak kaldırılacağını açıkladı. Gelecek yıllardan itibaren, özel okulların daha büyük ekonomik çıkmaz içine girmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Bilindiği gibi, bazı özel okullar bu yıl zor duruma düşmüş, öğretmen maaşlarını ödemediği için, eğitimin aksamasına neden olmuşlardı.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑