Siyaset

“Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, 10 Ekim Ankara katliamının 3. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

10 Ekim 2018 Saat: 23:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 669 kez okunmuştur

“Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor”
“Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor”

10 Ekim 2015’te Ankara’da gerçekleşen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının 3. Yıldönümü dolayısıyla CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız yazılı bir açıklama yaptı. Andız, “Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor; acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor! Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi “dedi.

 

ANDIZ, “ HENÜZ HESAP VERMEDİLER “

10 Ekim 2015’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamı başkent Ankara’da gerçekleştirildi diyerek açıklamasına başlayan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Emre Andız, “10 Ekim Ankara katliamının üzerinden üç yıl geçmesine rağmen hala failleri yargılanmadı. Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor; acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor; isyanımız zamanla sönüp gitmiyor! Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi” dedi.

 

ANDIZ, “ACIMIZ BÜYÜK YARALARIMIZ DERİN “

Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi taze diyen Andız, “Acımız büyük, yaralarımız derin. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok. 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, Ankara’nın kirli, karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz. Bu katliamın göz göre yapılmasına göz yuman güvenlik ve kamu görevlileri hakkında herhangi bir işlem yapmayanları bu katliamın ortağı ilan ediyoruz. Bedeli ne olursa olsun, emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Yitirdiklerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanet olan emek, barış, demokrasi mücadelesini de hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular yargılanacak emek, demokrasi, barış kazanacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑