Röportaj

Murat Yıldız; Kartepeyi Kartepeliler le Birlikte Yöneteceğiz

Siyasi hayatında gözünü Ak Parti’de açan Kartepe Belediye Başkan aday adayı Murat Yıldız, Haber Kartepe Gazetesi’ne konuştu.

28 Kasım 2018 Saat: 21:33
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.401 kez okunmuştur

Murat Yıldız; Kartepeyi Kartepeliler le Birlikte Yöneteceğiz
Murat Yıldız; Kartepeyi Kartepeliler le Birlikte Yöneteceğiz

Yıldız, aday adaylarıyla birlik içerisinde süreci tamamlamaları gerektiğini ifade ederek “Birlikte daha güçlü Kartepe olacağız” dedi.

İstasyon Mahallesi’nde bulunan Yıldız Mühendislik’in sahibi olan ve dernek kültürüyle yetişen AK Parti Kartepe Belediye Başkan aday adayı Murat Yıldız, görev verilse de verilmese de partisi için sonuna kadar hizmet edeceğini söyledi.

Haber Kartepe Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan genç başkan adayı; “Birçok belediyenin kapanması ve birleşmesi ile oluşan Kartepe’nin zor bir coğrafya olduğunu belirten Yıldız, “İlçe için ne yapabilirim diyerek sürekli kafa yoran bir yapım var” dedi.

DERNEK GEÇMİŞİ

2009 yılında Genç Kartepelileradında bir dernek kurarak ilçede adını duyurmaya başlayan AK Parti Kartepe Belediye Başkan aday adayı Murat Yıldız, içinde yer aldığı STK’lardan birkaçını da sıralayarak “İnsanlar bizi dernek ve sTK’lardan tanımaya başladıKartepe’nin sorunları konusunda genç ve dinamik bir dernek olarak isim yaptık. Dernek ve STK faaliyetleri ile insanlara ulaşmaya başladım. Daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kuruluna girdim. Birçok STK’da görev yaptım (Kızılay, İlim Yayma Cemiyeti, Kartepe Sosyal Yardımlaşma Vakfıv.s.)” dedi.

‘SORUNLARA AK KADROLAR ÇÖZÜM ÜRETİR’

Kartepe’nin çok hızlı geliştiğini ifade eden Murat Yıldız,“Nüfusla beraber sorunlar ve beklentiler artarak devam ediyor. Bu sorunların çözümü Ak Parti kadrolarındandır. Zaman zaman bazı kırgınlıklar, eksiklikler olabilir. Bunları yine yoluna koyacak tek mercii AK Parti’dir. Kartepeli vatandaşlarımızdan bu manada destek olmalarını yardımcı olmalarını istiyorum. Bu sorunların teşkilatta yetişmiş Ak Parti kadrolarıyla çözüleceğini söylemek istiyorum” diye konuştu.

‘FİKİR JİMNASTİĞİ YAPIYORUM’

En son yapılan Kartepe ilçe başkanlığı seçiminde ilçe başkanı aday adayı olan Yıldız “Genelde dernek faaliyetlerinden gelen bir insanım. Bir dernek bünyesi altında toplum adına faydalı bir şeyler üreteceksenizbu fikirden öteye gitmiyor ama düşündüğünüz fikirleri siyaset yaparak gerçekleştirebilirsiniz.Her yiğidingönlünde bir aslan yatar, benim gönlümde hayvanat bahçesi var diyerek espri yapan Yıldız bu doğrultuda idealleri olduğunu belirtti. Boş zamanlarımdaKartepe üzerinde fikir jimnastiği yapmak benim için en büyük hobi” dedi.

‘YAKIN ÇEVREM TEŞVİK ETTİ’

Sözlerini sürdüren Yıldız, “Meslek hastalığım var. Mesela doktor herkese hasta gözüyle bakar ya ben de yolda yürürken dağda gezerkenKartepe’nin yaylasında ovasında sokağında caddesinde aklıma hep ne yapılabilir sorusu geliyor. Dolayısıyla bunlar artık zihnimde o kadar yoğunlaşıyor ki reel olarak hayata geçirmek istiyorum.Çok dışarıya dönük ve çevreye duyarlıbir yapım var. Malum siyaset olması gerekiyor ki bu manada düşündüklerimizi somut hale getirebilelim. Kafanızdaki projeleri gerçekleştirmek için yönetimde olmanız gerekiyor. Bunu bana eşim dostum telkin etti. Yakın çevremin siyaset yapmalısın demesiyle aday adaylık başvurumu yaptım” dedi.

‘AK PARTİ TEK ADRESİM ’

Ak Parti’den önce başka bir siyasi parti ile de ilişkisi bulunmayan Murat Yıldız, “Kendi ideolojime birebir uyan Türkiye’deki en doğru siyasi oluşum olan Ak Parti’de siyaset yapmayı uygun buldum. Üyesi olduğum günden beri partinin politikaları çerçevesinde hem yerelde hem genelde aktif bir şekilde çalışıyorum.İyi bir Ak partili olduğumu düşünüyorum. Hem genel parti politikalarında hem yerel manada partimi Kartepe’de iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Kartepe ile ilgili düşüncelerimizi hayallerimizi artık hayata geçirelim istiyorum” diye konuştu.

’BAŞKANLARIMIZ ÇOK KALİTELİ’

Kartepe’ninçok zor bir coğrafya olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Bu kadar karmaşık bir ilçe hiçbir yerde yok. Doğuda askerlik yaptım. Dünyanın çeşitli yerlerinde iş hayatım oldu. Batıyıda doğuyu da gördüm. 10 belde ve 10köy birleşerekçok hızlı zamanda oluşan bir yer Kartepe.Kentleşmeyle alakalı çalışmalar planlar daha yeni yeni yapılıyor Dolayısı ile hem planlanıyor hem bir yandanda inşaafaliyetidevam ediyor. Nüfusu hızla artıyor. Partimizde seçilen belediye başkanları çok kaliteli başkanlardı. Bizim partimizde kötü belediye başkanı yok.Belediyecilik anlayışında çıta çok yükseldi. Başkanlarımız da bu çıtayı nasıl yükseltirim diye düşünüyorlar artık” dedi.

‘SOMUTLAŞAN BİR İRADEMİZ VAR’

Kartepe’de hiçbir belediye başkanının kötü işler yapmadığını da sözlerine ekleyen Yıldız, “Kartepe ilçesi oluştuktan sonra Habip Bey de Şükrü Bey de son derece yoğun tempoda çalıştılar, Hüseyin Bey’i görüyorsunuz gecesini gündüzüne katarak çalışmaya devam ediyor. İş hayatları yok, özel hayatları yok. Kendilerini adeta bu işe adamışlar. Yani bizim partimizde kötü Belediye Başkanı yok. Bizler ise bu hizmet yarışına talip olalım, bizde hayırlı işler yapalım insanımıza faydalı olalım anlayışı ile varız diyoruz.  Bize bu manada önderlik eden ışığı ile yolumuzu aydınlatan bu şevki bize aşılayan hiç kuşkusuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

‘SOYUTTAN SOMUTA GEÇEN BİR İRADE’

Sözlerini sürdüren Yıldız, “Keza Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan günde 4 saat uyku uyuyan devamlı olağanüstü gayretle çalışan bir lider. Bu sadece genelde değil yerelde de böyle anlayacağınız. Belediye başkanlarımızda neredeyse 2 vardiya çalışıyorlar. Yukarıdan aşağıya doğru inen sağlam irade var bizim partimizde. Diğer partilerde irade eksikliği var. Cumhurbaşkanı ve genel başkanımız ile cisimleşen soyuttan somuta geçen bir irade var” diye konuştu.

‘NÜFUS ARTIŞI ÇOK YÜKSEK’

Yıldız, “Kartepe’dedünyada eşi benzeri görülmemiş bir nüfus artışı var. Bu artış yeni yollar, yeni imar sahaları, yeni alt yapı hizmetleri demek. D100 karayolu, TEM otoyolu buradan geçiyor. Güney ve Kuzey yeni  otoyollar buradan geçecek. Yeni yapılan Yavuz Sultan Selim köprüsünü bağlayan otoyol bu bölgeden geçiyor. Banliyö hattı, hızlı tren buradan geçiyor. Yeni yapılacak kuzey otoyolu paralelinde bir tren yolu daha bölgemizden geçecek . Havaalanının uçuş koridoru bu bölgede, limana açılan akslar bu bölgeden geçiyor, böyle biryerde plan yapmak, kenti kurgulamak çok zor” diyerek ilçenin karmaşık bir yer olduğuna dikkat çekti.

‘SEÇMEN MEGA PROJELER İSTİYOR’

Ak Parti’de 95 senesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışı ile çıtanın çok yükseldiğini de ifade eden Yıldız,“Belediye başkanları bu konuda çok zorlanıyor. Başkanlar istese de yatamaz çalışmak zorunda. Her dakika partimiz kontrol ediyor. Yetkili mercilerle raporlama yapılıyor. Vatandaşın her zaman istediğini yapamayabilirsin amabunun mutlaka geçerli sebepleri vardır.Ak Parti belediyeciliği öncesinde hatırlayın elektrik gelmez, su akmaz, alt yapı çalışmaz , çöp toplanmaz bunları yaşadık zamanında. Ak Partimiz klasik belediyecilik hizmetlerini artık rutin olarak görüyor hamdolsun. Vatandaş bunlara alıştı,  vatandaş bunların üzerine çıkabilecek mega ve katma değeri olan projeler arıyor, sosyal projeler arıyor. Eskiden lüks olan şeyler artık standardın altıda kaldı” dedi.

‘ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİM’

“Kentin 50 yıllık geleceğine projeksiyon tutmak gerçekten kolay değil” diyen Yıldız şöyle devam etti: “Kocaeli’de en zor bölgedir Kartepe. Bu kadar zorluğun üstesinden geleceğime inandığım için belediye başkan aday adayı oldum. İnanmazsam olmazdım zaten. Çözümü bulman için sorunun ne olduğunu bilmen lazım. Ben de sorunları çok iyi biliyorum. Sahadan gelen birisi olduğum için bunlar benim özel ilgi alanım. Çözüm noktasında da kafamızda birtakım düşünceler mutlaka var. Bizim kadrolarımız bu işi yapacak düzeyde evelallah. Kartepe’de Ak Parti’den başka siyasi alternatif görmüyoruz.”

‘KOL KOLA YÜRÜYELİM’

Teşkilat içinde vatanını milletini seven verilen görevi layıkıyla yerine getiren herkesin partide er ya da geç hak ettiği değeri göreceğine inandığını da belirten Yıldız, “Kısır kavgaların içerisine girmek hem partiye zarar verir, hem kişiye zarar verir. Ben Kartepe için en doğru adayın gösterileceğine inanıyorum. Şu süreçte el ele kol kola gülerek gitmek ve dosta güven, düşmana korku salmak lazım. Bazen çok anlamsız aday adayı üzerinden fanatizm yapılabiliyor. Bu tür şeylerin olmaması gerekiyor. Aday belli olunca herkes bir çatı altında toplanacak. Yarın seçimde beraber çalışacağız birbirimizi incitmeye, üzmeye değmez.  O yüzden bunlara çok dikkat etmek lazım,  diğer aday adaylarına gönül vermiş kardeşlerime de buradan selam ve saygılarımı iletiyorum ‘’ dedi.

‘VERİLEN KARARA UYARIZ’

Yıldız sözlerinin devamında “Vatandaşın beklentisi çok yüksek olduğu için hizmet etmek de kolay olmuyor. Dünya küçüldü herhangi bir olumsuzluk sosyal medyada anında görülüyor. Eleştirmek çok kolay oldu. Bunların farkındayız. Elimizi taşın altına soktuk. Gençliğimiz,motivasyonumuz, heyecanımız ve mesleki yatkınlığımız var. Buheyecanı hayata geçirmek için aday adayı oldum. Takdir sizden, sefer bizden, zafer Allah’tandır. Partimiz ne takdir ederse boynumuz kıldan ince. Verilen karara ne olursa tabi ki uyacağız” şeklinde konuştu.

ADAY ADAYLARINA SESLENDİ

Yıldız son olarak “. Bizim aday adaylarımız gerçekten pırlanta gibi. Ben ya da bir başkası, aday kim olursa olsun aday gösterilmeyenlerin daha yoğun çalışması gerekir. Tüm aday adayı arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum. İçimizden kim aday gösterilirse aday gösterilmeyen arkadaşlara gönül veren kitleyi de düşünüp kimseyi kırmayalımki oyumuzu daha da artırarak hizmetlerien güzel şekliyle yerine getirelim.Bu süreçte  teşkilat mensuplarının illaki gönlünde bir aday adayı arkadaşımız vardır. Ama şunu unutmasınlar bu süreçler gelir geçer.Birine gönül vermek diğerini ötekileştirmek demek değildir. Çünkü tüm aday adayı arkadaşlarımız partimizin yetiştirdiği birer değerdir” diyerek sözlerini noktaladı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Alper Akçakaya, Gürkan Ay ve Murat Yildiz dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, Murat Yildiz dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, meyve ve yiyecek

Görüntünün olası içeriği: 16 kişi, Murat Yildiz dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 17 kişi, Murat Yildiz dahil, gülümseyen insanlar

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, Ergül Şirin dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, kalabalık ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, iç mekan

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑