Kocaeli Ak Gençlikte Çağlayan Dönemi

26 Temmuz 2022 Saat: 16:16
Kocaeli Ak Gençlikte Çağlayan Dönemi
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir’in istifasının ardından tam 131 gün geçti. Bugün ise AK Parti’nin il gençlik kolları başkanı nihayet belli oldu

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir, 22 Mart tarihinde görevinden ayrılmıştı. Özdemir’in istifasının ardından bugün itibarı ile tam 131 gün geçti. Arada geçen sürede AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı bir türlü atanamamıştı.

MÜLAKATA GİRMİŞLERDİ
İstifa sonrası yaşanan süreçte ilk olarak partide gençlerle temayül yapılmıştı. Bu temayülün ardından 7 isim 28 Mart Pazartesi günü AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezine davet edildi. 4’ü il gençlik kolları yönetiminden, 3’ü mevcut ilçe gençlik kollarında oluşan 7 isim il başkanlığı için mülakata girdi.

ÖNCE 7 İSİM ÇAĞIRILDI
Bu isimler İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Ozan Denli, İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Çağatay Çağlayan, İl Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Safahan Kocaman, İl Gençlik Kolları Seçim İşleri Başkanı Yunus Yıldırım Körfez İlçe Başkanı Doğan Orak, Derince İlçe Başkanı Semih Tayyip Gülcan ve Darıca İlçe Başkanı Murat Yılmaz davet edilmişti.

BELİRLENEMEMİŞTİ
Sonrasında bu 7 isim arasından Murat Yılmaz ve Yunus Yıldırım dışındaki 5 isim yeniden Ankara’ya davet edilmiş, genel merkezde mülakata sokulmuştu. Daha sonra Safahan Kocaman ve Semih Tayyip Gülcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştürülmüş ancak yine de il gençlik kolları başkanı belirlenememişti.

4 İSİM ÇAĞIRILDI
AK Parti İl Gençlik Kolları teşkilatı bu sürecin ardından derin bir sessizliğe büründü. Süreç İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Ozan Denli tarafından yürütüldü. Dün ise bir gelişme daha yaşandı, bu kez 4 isim Ankara’ya yeniden davet edildi.

DÜN 4 İSİM DAVET EDİLDİ
İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Ozan Denli, İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Çağatay Çağlayan, Derince İlçe Başkanı Semih Tayyip Gülcan ve Körfez İlçe Başkanı Doğan Orak yeniden Ankara’ya davet edildi.

İKİSİ CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ
Sabah saatlerinde Ankara’ya giden 4 isim, genel merkezdeki görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için bekledi. Ancak dört isim de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşemedi.

ÇAĞLAYAN BAŞKAN OLDU
Adayların Erdoğan’la görüşememesine karşın, AK Parti’nin yeni il gençlik kolları başkanı belirlendi ve 131 günlük süreç sona erdi. O isim ise Teşkilat Başkanı Çağatay Çağlayan oldu. Çağlayan, Baki Özdemir’in ardından göreve gelen isim oldu.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız