Siyaset

Kocaman, seçim projelerini açıkladı

Cumhur İttifakı AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman 5 yılda hayata geçireceği projeleri açıkladı.

9 Mart 2019 Saat: 19:08
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 844 kez okunmuştur

Kocaman, seçim projelerini açıkladı
Kocaman, seçim projelerini açıkladı

Kocaman, “İnsan odaklı yönetim modelimizin temeli olan planlarımızı şeffaf yapacağız” dedi

Cumhur İttifakı AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde hazırladığı beyannamesini vatandaşlarla paylaştı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen beyanname ve meclis üyesi adayları tanıtım programına Cumhur İttifakı AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman’ın yanı sıra Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Milletvekili Sami Çakır, AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti İl SKM Başkanı Halit Çokan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Murat Kalender, vatandaşlar ve partililer katıldı.
ÜZÜLMEZ, ‘BİZ KÜÇÜK ŞEYLERE TAKILMAYIZ’
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Böyle bir teşkilatta, böyle bir partide, böyle bir cennet ilçede arkamızda hiçbir şaibe bırakmadan hizmet ettik. Biz büyük fotoğrafa bakıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız beka diyor, biz belediye başkanlığına devam etmişiz, etmemişiz. Bunlar ufak şeyler. Biz küçük şeylere takılmayız. Ülkemiz beklenen ülke olduğu için bundan rahatsız olan küresel güçler ve ülkemizdeki uzantıları ittifaklarla bu ülkeyle uğraşırken biz küçük şeylerle uğraşmayız. Mesele memleket meselesi. Burada Kartepe’yi çok iyi idare edecek bir arkadaşımıza emanet edeceğiz” dedi.
BÜYÜKAKIN, ‘ORTAYA PROJE KOYMALARINI BEKLERDİK’
Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,gençlere ve kadınlara meclis üyeliklerinde hak ettikleri yeri verdiklerini belirterek “Gençlere ve kadınlara önem verdiklerini söyleyenlerin listelerine Allah için bir bakın, seçilecek yerde kaç kadın, kaç genç var? Beyannamemizin karşısında başka bir beyanname beklerdik, projelerini ortaya koymalarını beklerdik. Ama büyükşehirde aday dahi çıkaramayan bir anamuhalefet partisi ve bir milletvekili var, çıkmış sırf bir şey söylemek için söylüyor. ‘Şunu yapamazlar, biz şunu yaparız’ diyerek sadece atıyor. Biz tramvay yapacağız dedik, maketini getirip koyduk. Bu milletvekili o zaman çıktı, ‘Bunu da yapmayacaksınız’ dedi. Seçimlerden sonra tramvayı bitirdik geldi bindi. Sonra döndü ‘Ben dedim öyle yaptılar’ dedi. 
‘TAKIM OYUNU İÇİN KOCAMAN’I İSTİYORUM’
Mustafa Kocaman’ın sunduğu beyannameyi birlikte hazırladıklarını da kaydeden Büyükakın “Zaten büyükşehir modeli, ilçe ve büyükşehir belediyesinin birlikte çalışması gereken bir model. Takım oyunu olması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı takım kaptanı, ilçe belediye başkanı ise oyunculardır. Bu oyuncular arasında uyum olursa, başarı zirve yapar. Onun için ben bu takımda Kartepe için Mustafa kardeşimi istiyorum. Beni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu kent seçerse, Kartepe’de Mustafa kardeşimi seçerse, Kocaeli insanların yaşamak için imreneceği, çocuklarına gururla miras bırakacağı bir kent olacak” dedi.
ÜNLÜ, ‘CUMHUR İTTİFAKINA İNANIYORUM’
Aslen Gürcü olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, ise “Siyasi partilerin milletvekili, belediye başkanı projelerini anlatırlar. Kartepeli tecrübeli bir milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kopyala yapıştır projeler hazırladığından bahsediyor. Aslında tramvayın mimarı Büyükşehir adayımız Tahir Hocamızdır. Bugün Eşme’den İzmit’e 13 dakikada iniyorsam, bu Tahir Büyükakın’ın Genel Sekreterlik döneminin ürünüdür. Cumhur ittifakının mimarı sizlersiniz. Siyaset inanarak yapılır. Ben MHP İl Binası’na Cumhur İttifakı’nın posterini astım. Ben cumhur ittifakına inanan bir il başkanıyım” dedi.
ERYARSOY, ‘KAZANMA İHTİMALLERİ YOK’
Salondaki coşkulu kalabalığa seslenen AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ise “İlçe Başkanımız‘Kartepe bu seçimlerde birinci olacak’ dedi. Buradan muhteşem gözüküyorsunuz. Kartepe’ye birincilik yakışır. 31 Mart akşamı hep beraber zaferimizi kutlayacağız inşallah. Muhalefet partilerinin projelerini duyamazsınız çünkü kazanacaklarına dair inançları yok. Onların projesi yok, kendilerini yormuyorlar, kazanma ihtimalleri yok. Biz burada Cumhur ittifakının mensupları olarak zaten zaferin yarısın elde etmişiz. Diğer yarısı da durmadan yorulmadan çalışmayla olacak. Benim inancım tam” şeklinde konuştu.
KOCAMAN, ‘HİZMET ANLAYIŞI DEVAM EDECEK’
Konuşmaların ardından Cumhur İttifakı Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman seçim beyannamesini sundu. Kartepe’de AK Parti siyaset ve hizmet anlayışının devam edeceğini belirten Kocaman, “Kuracağımız gönül birlikteliğimizin günü ve saati olmayacak. İnsan odaklı yönetim modelimizin temeli olan planlarımızı şeffaf yapacağız. Kent meclisi kuracağız ve kararları birlikte alacağız. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarında sosyal ve kültürel faaliyetlerde halkımızın düşünceleriyle hareket eden belediye yönetim modelini uygulayacağız” ifadelerine yer verdi.
‘İLÇEMİZ TURİZMİN PARLAYAN YILDIZI OLACAK’
Konuşmasının sonunda “İlçemizin her yerinde belediyemizin sunacağı akıllı kent teknolojilerinden faydalanacağız”diyen Kocaman, “Toplu taşıma, içme suyu, doğalgaz gibi sorunların çözülmesi için gereken tüm çalışmaları yapacağız. Kadınlardan çocuklara gençlerden yaşlılara kadar herkese dokunan mekanlarla donatılmasını sağlayacağız. Yardım eli uzatılmayan kimse kalmayacak. Kartepe’nin sahip olduğu doğal güzellikleriyle marka olmasını sağlayacağız. Sağlayacağımız birlik beraberlikle ilçemiz turizmin parlayan yıldızı olacak. Tüm ekonomik faaliyetleri hesap verebilirlik düşüncesinden sapmadan yapacağız. Herkesi kucaklayan yönetim anlayışıyla eserler üreteceğiz, gönül belediyeciliği yapacağız” dedi.


KOCAMAN’IN SEÇİM PROJELERİ
1-KARTEPE TELEFERİK
Kartepe zirvesine uzanacak olan Teleferik hattıyla beraber ilçemiz, turizmde çok önemli bir noktaya gelmiş olacaktır. Ak Partimizin marka şehirler vizyonuna uygun olarak yapılacak bu proje yap-işlet-devret modeli ile Kartepe'nin marka değerine yenilerini eklemiş olacaktır. 1. Etap çalışmalarının başladığı projemizde, 2. Etap Uzuntarla- Derbent 3. Etap Arslanbey-Suadiye- Derbent hatlarıyla devam edecektir.
2-KARTEPE ÜNİVERSİTESİ
Kartepe’nin bir eğitim bölgesi olması için çalışmalarımızı yapacağız. İlçemizde bulunan üniversite kampüsünün ilçemizin adını taşıyan yeni bir üniversite olması için gerekli girişimleri yapacağız. 
3-KARTEPE HİPODROMUREKREASYON ALANI
Kartepe hipodromunun pistlerinin içerisinde kalan alanın, at bininciliği, ok atma, piknik alanları, meyve bahçeleri, hobi bahçeleri gibi bölümleriyle halkımızın hizmetine açacağız. 
4-ACISU VE ORMANYA YAYA ÜST GEÇİDİ
Uzuntarla mahallemizde bulunan Ormanya ile Acısu Mahallemizde yaya geçişlerinin yoğun olduğu bölgelere halkımızın güvenliği için yaya üst geçidi yapılacak. 
5-KARTEPE – KÖRFEZ METRO HATTI
6-KARTEPE İMAR PLANLARI
7-KARTEPEYHT İSTASYONU
8-KOCAELİ ADLİYESİ
9-KARTEPE MİLLET BAHÇESİ
10-KARTEPE KENT KÜTÜPHANESİ
11-KARTEPE KENT MEYDANI
12-KENT MEYDANIKÜLTÜR MERKEZİ
13-KENT MERKEZİBAĞLANTI YOLLARI
14-D-100 KARAYOLUNAALTERNATİF YOL
15-MAŞUKİYEGİRİŞİ KAVŞAĞI
16-BİSİKLETYOLLARI
17-YENİ TOPLU TAŞIMA HATLARI
18-AÇIK VE KAPALI OTOPARKLAR
19-TIR PARKLARI
20-UZUNTARLA KÜLTÜR MERKEZİ
21-AVLUBURUN MAHALLE KONAĞI
22-TAZİYE EVLERİ
23-AİLE SAĞLIK MERKEZLERİ
24-SIFIR ATIK
25-DERE ISLAHLARI
26-DOĞALGAZIN TÜM İLÇEMİZDE KULLANILMASI
27-AKILLI ŞEHİR HİZMETLERİ
28-CAMİLERİMİZ
29-MEZARLIKLARIMIZIN DÜZENLENMESİ
30-GÜZEL BAHÇE ÇALIŞMALARI
31-ÇEVRE DÜZENLEMELERİ
32-ALO EVLAT SAĞLIK KULÜBÜ
33-ÇOCUKOYUN EVİ
34-ENGELSİZKARTEPE
35-KODLAMA VE BİLİŞİM SINIFLARI
36-PANCARSANAT EVİ
37-KARTEPE GENÇLİK MERKEZİ
38-FESTİVALLERKENTİ
39-EĞİTİM HERŞEYİMİZ
40-ULUSLARARASIKARTEPE ZİRVESİ
41-TURİZM MASTER PLANI
42-ORMANYA2.ETAP
41-KÖYLERİMİZDE TURİZM PLANLARI
42-DOĞA TURİZMİMERKEZİ
43-DOĞAL YAŞAMOTELİ
44-TOHUM VE FİDEDÜNYASI
45-SEYYAR GIDA SOKAĞI
46-KARTEPELİPAZAR
47-ÇUHANE FABRİKASIRESTORASYONU
48-ACISUMESİRE ALANI
49-KETENCİLER KÜLTÜR EVİ 
50-ÇERKES MÜZESİ
51-KUZUYAYLAGENÇLİK PARKI
52-SPORCU KAMPI VE OTELİ
53-MAŞUKİYESPOR SALONU
54-UZUNTARLA FUTBOL SAHASI
55-FUTBOL SAHALARINA SENTETİK ÇİM
56-SAĞLIKLI YAŞAM HAREKETLİ KENT
57-PARAŞÜT TEPESİ VE SEYİR TERASI
58-SEKA KAMPYAZLIK SİNEMASI
59-CADDE VE SOKAKLARINYENİLENMESİ
60-SUADİYE-ÇEPNİDUBLE YOLU
61-KOCAELİ STADYUMU BAĞLANTI KAVŞAĞI VE YOLU
62--GÜNEY MARMARA OTOYOLU

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑