Güncel

KOCAMAN AKŞEMSEDDİN CAMİİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yapımına devam eden 17 Ağustos Camii çevre düzenlemelerini yerinde inceledi.

17 Mart 2021 Saat: 19:17
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 473 kez okunmuştur

KOCAMAN AKŞEMSEDDİN CAMİİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
KOCAMAN AKŞEMSEDDİN CAMİİ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mahallesi 17 Ağustos Akşemseddin Camii çevre düzenlemelerini Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. 

KOCAMAN BİLGİ ALDI

Kartepe Belediye Başkanı Kocaman, beraberinde belediye teknik yetkilisi Selami Tarakçı ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Yapım Şube Müdürü Mehmet Demirel’den 17 Ağustos Akşemseddin Camii Dernek Başkanı Ahmet Küçük’ten detaylı bilgi aldı.  

BÜYÜK VE FONKSİYONEL

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yapımına devam edilen 17 Ağustos Akşemseddin Camii, bin metre kare alan üzerinde olurken, 4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek şekilde yapılıyor. Camii içerisinde imam odasının yanı sıra teknik oda yer alacak. Camii bahçesinde kütüphane, şadırvan, Kur’an-ı Kerim Kursu, İmam ve Müezzin lojmanları yer alacak.  

DEPREME UYGUN CAMİİ

Deprem bölgesinde olunması göz önüne alınarak yapılan 17 Ağustos Akşemseddin Camii çelik konstrüksiyondan yapılırken, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu mimarisinin izlerini taşıyacak. Camii çevresinde 400 metre kare baskı beton duvar yapılırken, aydınlatma, ferforje, sert zeminlerin baskı beton ve ağaçlandırma ile çevre düzenleme çalışmaları tamamlanacak.

EN BÜYÜK MÜKAFATIMIZ HAYIR DUASIDIR

17 Ağustos Akşemseddin Camii çalışmalarını inceleme sonrasında Kartepeli hemşehrileriyle sohbet eden Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Bizim en büyük mükafatımız büyüklerimizin hayır duasıdır. Bu hayatta en önemli şey gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Bunun için gece gündüz demeden çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Camiimiz en kısa sürede Allah’ın izniyle tamamlanacaktır. İlçemiz genelinde yapılan yatırımlarla Kartepemizi, emanetimizi gelecek kuşaklara hazırlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑