Spor

Kocaeli'de Anadolu Curling heyecanı başlıyor

Kocaeli Curling İl Temsilcisi Yusuf Altınay, EMŞAV Kocaeli Şubesi binasında 24-25 Aralık tarihlerinde ilimizde yapılacak olan Anadolu Curling Turnuvası’nın tanıtımı için basın toplantısı düzenledi.

22 Aralık 2022 Saat: 17:52
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 568 kez okunmuştur

Kocaelide Anadolu Curling heyecanı başlıyor
Kocaeli'de Anadolu Curling heyecanı başlıyor

Kocaeli Curling Kulüpler Birliği Kocaeli Şube Başkanı Abdurrahman İşmuratlar ve Türkiye Curling Federasyonu MHK üyesi Canan Uzuner toplantıda hazır bulundu. Altınay , “Amacımız Kocaeli’de Curling’i hak ettiği yere getirmek” dedi.

6 İL & 12 TAKIM KATILACAK

Hafta sonu ilimizde düzenlenecek olan Anadolu Curling Turnuvası öncesi Kocaeli Curling İl Temsilcisi Yusuf Altınay, EMŞAV Kocaeli Şubesi binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Curling Kulüpler Birliği Kocaeli Şube Başkanı Abdurrahman İşmuratlar ve Türkiye Curling Federasyonu MHK üyesi Canan Uzuner toplantıda hazır bulundu. Altınay, “Öncelikle bize toplantı yeri için imkan sağlayan EMŞAV Kocaeli Şube Başkanı Alpay Çakırcı başkanıma çok teşekkür ediyorum. 2015 yılından beri bu sporla ilgileniyorum. Kendim antrenörüm ve kulüp başkanıyım. Hakemliğim de var. Ekip arkadaşlarımın bir kısmı burada onları da tanıtmak istiyorum. Abdurrahman hoca benden önceki il temsilcimiz. Kendisi Curlıng Kulüpler Birliği Kocaeli Şube Başkanı ve antrenör. Canan Uzuner Türkiye Curlıng Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyesidir. Hafta sonu Anadolu Curlıng turnuvası düzenliyoruz. Turnuvaya 6 il ve 12 takım katılacak. Erzurum bazı özel sebeplerden dolayı katılamayacak. Müsabakalar Gebze’deki Olimpik Buz Sporları salonunda yapılacak. 2018 yılından itibaren biz bu turnuvayı çeşitli illerde Samsun’da Erzurum’da Trabzon’da Ankara’da ve Zonguldak’ta yapıyoruz. Bu 2 dönem federasyonumuzun faaliyet programındaydı. Bu dönem federasyonumuzun faaliyet raporunda değil ancak biz yine bu gönüllülük esasına dayanarak yapıyoruz. Birinci gün normal maçlar olacak. İknci gün yarı finaller ve finaller oynanacak. Akşam da saat 18.15 gibi planladığımız gibi giderse ödül ve madalya törenimiz olacak. Birinci günün akşamı sosyalleşmek adına Çayırova Belediyesi’nin sosyal tesislerinde katılımcılarla oturup kaynaşmak adına yemek düzenliyoruz. Herkes kendi parasını kendi ödüyor. Nem alıcılarımız var parasını biz il temsilcileri yada bu işin gönüllüleri aramızda toplayarak veriyoruz. Tamamen gönüllülük esasına dayanan bir şey” dedi.

 

 

 

“OKUL SPORLARI CURLING MÜSABAKLARI OLACAK”

Kocaeli’de yapılacak etkinlikler hakkında da konuşan Altınay, “Hemen peşinde 4 okulun katılacağı 16 takımlı okul sporları curlıng müsabakları olacak. Burada kulüp- okul sporlar iş birliğimiz var. Okul sporlarında oynayan tüm sporcularımızı biz Kocaeli’de yapacağımız turnuvalarda sportif başarı gözetmeksizin tamamını oynamak isteyenlerin tamamını buradaki turnuvalarda oynatma kararı aldık. Anadolu Curlıng Turnuvası 8 takım erkek 4 takım kız takımı olacak. Kızlar ve erkekler ayrı gruplar yapıyoruz. Bunun haricinde Ocak ayı içerisinde Erzurum’un dışında Türkiye’de ilk defa 50 yaş üstü turnuvası yapıyoruz. Buna 3 yada 4 ilden katılım bekliyoruz. Şubat ayında Mart ayında yapılacak olan şampiyonalara hazırlık olması amacıyla tekerlekli sandalye müsabakaları yapacağız. Buna da Erzurum’dan Kocaeli’den ve Samsun’dan katılım bildiren takımlarımız var. Mart’ta Kocaeli’ndeki Floor Curling Şampiyonası’nı yapacağız. Yine okul sporlarnda oynayan oyuncularımızda Floor Curlıng’te kulüplerimize kanalize ederek onları da bu spora kazandırmak gibi bir amacımız var. Nisan ayında 23 Nisan şenlikleri var. Bunun tarihi kesin belli olmamakla birlikte yine diğer illerinde katılacağı bir Curling ve sadece Kocaeli’deki takımları katılacağı bir Floor Curlıng turnuvamız olacak” dedi.


“CURLİNG’i KOCAELİ’DE HAKETTİĞİ YERE GETİRMEK”

Altınay,“ Yine Nisan ayında bizim için çok önemli ülke de ilk defa Erzurum’un dışında Kars’ta ve Kocaeli’de 2.lig maçları olacak. 2 ayaklı olacak. Buradaki derece yapan takımlarımızda 2.Lig’de müsabaka yapacaklar. Bu bizim için çok önemli, ilk defa Erzurum’un dışında Kocaeli’de yapılacak. Curling Türkiye’ye ilk defa Kocaeli’de girmişti 2009 yılında. Fakat süreç içerisinde ilgisizlik, Spor İl Müdürlüklerinin zaman zaman önem vermemesi gibi nedenlerden dolayı çok geride kaldı. Amacımız tekrar Kocaeli’de Curlıng’i hakettiği yere çıkartmak. Geçmiş dönemlerde Süper Lig’de takımlarımız vardı. Türkiye dereceleri vardı. Şu dönem maalesef birinci ligde bir takımımız, ikinci ligde de 2 takımımız var. Hedefimiz tekrardan Curling’i Kocaeli’de hakettiği yere getirmek. Bunun içinde ekipteki arkadaşlarla birlikte aklımızın erdiği bilgimiz dahilinde bir takım şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Mayıs ayında 19 Mayıs şenlikleri olarak Curling ve Floor Curling, Haziran ayında da İzmit’in kurtuluşu şenliklerinde yine bu turnuvaları düzenleyeceğiz. Gebze’de bir salonumuz var. Aynı anda oynayabileceğimiz 5 sahamız var orada. Bu bir bizim burada, bir de Erzurum’da var. Malzememiz çok eksik. Ocak ayını bekliyoruz. Satın almalar yapılacak. Orayı hem daha etkili hale getirebilmek hem de Curling’i daha yaygınlaştırabilmek adına bütün turnuvalarımızı Gebze’ye koyduk. Burası da çok amaçlı bir salon. Curling buzunun özel olması gerekiyor. Buz pateni yada Short track girdiği zaman onun buzunun düzeltilmesi gerekiyor. Zemini düz üstünün pütürlü olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑