Güncel

Kocaeli Barosu, kadına şiddeti kınadı

25 Kasım Kadına Yönelin Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyon Üyesi Nuriye Yılmaz, “Ülkemizde her üç kadından birisi fiziksel, cinsel, psikol

26 Kasım 2018 Saat: 14:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 849 kez okunmuştur

Kocaeli Barosu, kadına şiddeti kınadı
Kocaeli Barosu, kadına şiddeti kınadı

25 Kasım Kadına Yönelin Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla açıklama Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyon Üyesi Nuriye Yılmaz, “Ülkemizde her üç kadından birisi fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta, her yıl artan oranda yüzlerce kadın öldürülmektedir” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelin Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Kocaeli Barosu, Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in yanı sıra baro yönetimi ve çok sayıda avukat katıldı. Açıklamayı Kocaeli Barosu adına Kadın Hakları Komisyon Üyesi Nuriye Yılmaz yaptı.

ŞİDDET İNSAN İHLALİDİR

Açıklamada konuşan Kadın Hakları Komisyon Üyesi Nuriye Yılmaz, “Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir. Şiddet “kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren her türlü tutum ve davranıştır” dedi.

YÜZLERCE KADIN ÖLDÜRÜLMEKTE

Ülkemizde her üç kadından birisi fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kalmakta, her yıl artan oranda yüzlerce kadın öldürülmektedir diyen Yılmaz,“Dünya Ekonomik Formu’nun 2017 yılı Küresel Cinsiyet Uçurumu raporuna göre ülkemiz cinsiyet eşitliği sıralamasında 144 ülke arasında 130. sırada yer almaktadır. Kadınlarımız istihdam alanlarından çekilmekte; sosyal güvenceden yoksun bir şekilde zor çalışma koşullarında çalışmaya zorlanmaktadır” diye konuştu.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Yılmaz, “Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu ve Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak; dün olduğu gibi bugün de; kadınların Cumhuriyetle elde ettiği kazanımlara aykırılık oluşturacak yasal değişikliklerin karşısında olmaya devam ederek; kadınların insan haklarının ihlallerine yol açan her türlü davranışa, tutuma karşı, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması mücadelemizi etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑