Güncel

KARTEPELİ MİNİKLER GAZETE ÇIKARDI

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı münasebetiyle gazete çıkardı.

25 Ekim 2018 Saat: 14:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 651 kez okunmuştur

KARTEPELİ MİNİKLER GAZETE ÇIKARDI
KARTEPELİ MİNİKLER GAZETE ÇIKARDI

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, 21 Ekim 1860 tarihinde çıkartılan Tercüman-ı Ahval ilk özel gazetesi olması dolayısıyla kutlanan “Gazeteciler Bayramı” kutlayarak etkinlik düzenledi. İstasyon Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi öğrencileri, Kartepe hakkında yaptıkları araştırmalar sonrasında hazırladıkları haberler ile Necip Fazıl Kısakürek’in şiirinden esinlenerek “Kaldırımlar” adlı gazeteyi hazırladılar.

KENDİLERİ HAZIRLADI

Çocukların hazırladığı bu gazete, düş dünyalarının zenginliğini ve dünyayı algılama biçimlerini ortaya koydu. Tasarım fikri, mizanpaj, haber yazma, özgünlük gibi konular hakkında tecrübe sahibi olan minik gazeteciler, bu vesileyle ülkemizde geçmişten günümüze kadar basılan tüm gazeteler hakkında da bilgi sahibi oldular.

ÜZÜLMEZ’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Ekonomiden, spora, sağlıktan, hava durumuna kadar Kartepe ile ilgili tüm haberleri içerisinde barındıran “Kaldırımlar” gazetesi geleceğin gazetecilerine örnek oldu. Öğrenciler doğru, tarafsız, objektif habercilik anlayışıyla toplumu bilgilendirme görevinin ne kadar önemli olduğunu öğrendiler. Kartepeli minikler, etkinlik sonunda gazetecilik mesleğini icra eden tüm gazetecilerin Gazeteciler Bayramı’nı kutlarken, kendilerine bu imkânları sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e sevgilerini ve teşekkürlerini sundular.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑