Siyaset

Kartepe’nin ezber bozan adayı: “Seçmen partiye değil, adaya oy verecek”

Türkiye genelinde 30 Büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 386 belde belediyesi olmak üzere 1389 yerde tek başına parti logosuyla seçime giren Saadet Partisi, ilimizde de birçok ilçede güçlü isimleri aday göstererek iddiasını ortaya koydu.

16 Mart 2019 Saat: 04:16
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.201 kez okunmuştur

Kartepe’nin ezber bozan adayı: “Seçmen partiye değil, adaya oy verecek”
Kartepe’nin ezber bozan adayı: “Seçmen partiye değil, adaya oy verecek”

Bu ilçelerin başında Kartepe geliyor. Saadet Partisi Kartepe Belediye Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, dünyanın her yerinde kampanya dönemlerinin bir ay olarak kabul edildiğini belirterek, “Çok iyi bir tanıtım kampanyası düzenliyoruz. Kartepe’de her sokakta, her mahallede biz varız. Gittiğimiz her yerde büyük bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. Ben iki dönem milletvekili adayı olmuştum. İlk kez halkımızı bu kadar kararlı görüyorum. Ciddi tepkiler var. Halk bu sefer partiye değil, adaya oy verecek. Dürüst, temiz gördüğü adayın etrafında birleşecek. Bu konuda kendimize güveniyoruz. Seçim pusulasında birinci partiyiz. Sandıkta da Allah’ın izniyle birinci biz olacağız” dedi.

Saadet Partisi Kartepe Belediye Başkan Adayı İbrahim Bıyıklı, 1980 Kastamonu doğumlu. İlkokulu İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunda, ortaokulu İzmit Namık Kemal Ortaokulunda, liseyi İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bitirdi. Japon çalışma disiplinini tanıdım dediği Toyota Sakarya Otomotiv Fabrikası’nda 10 yıl çalıştıktan sonra farklı sektörlerde hizmet veren aile şirketinde yönetim kurulu başkanlığı yapmaya başladı.

Kocaeli-Kastamonu Kültür ve Turizm Dernek Başkanlığı yapan İbrahim Bıyıklı, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. Saadet Partisi İl Başkan Yardımcılığı yaparken Kartepe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Bıyıklı, daha önce 25. ve 27. dönemlerde partisinin milletvekili adayı da olmuştu. Yaklaşık 10 yıldır oturduğu Kartepe’yi turizm ve cazibe merkezi haline getirmek için yola çıkan Bıyıklı, evli ve üç çocuk babası. İyi derecede İngilizce biliyor.

Yerel seçimlere yönelik röportajımızda sorularımıza samimi yanıtlar veren, başlıca projelerini aktaran İbrahim Bıyıklı, saha çalışmalarında halkın değişim beklentisine şahit olduklarını belirterek, “Daha önceki seçimlerden farklı bir durum var. Herkes kararlı şekilde değişim istiyor. Dürüst, çalışkan, kendi içinden gelen adayı başkan seçmek istiyor” dedi. Bıyıklı ile Kartepe üzerine yaptığımız röportajı keyifle okuyacağınıza eminiz.

“KARTEPE DEVLET HASTANESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

-Öncelikle, 1 nisan sabahı ibrahim bıyıklı’nın ilk gündemi ne olacak?

Kartepemizi geliştirmek, daha yaşanabilir bir kent haline getirmek ve gerçek potansiyelini yansıtan bir ilçe kimliğine büründürmek için önümüzde duran bazı projeler var. Bunu gittiğimiz her yerde de halkımıza anlatıyoruz. Bu projelerin başında Kartepe Devlet Hastanesi geliyor. Hatta bununla ilgili herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, belediyeye ait çok uygun bir alan var. Biz bu alanı rant için değil, halk için kullanmaktan yanayız. Burada yapılacak bir hastanenin halkımıza daha faydalı olacağı düşüncesindeyiz. Bu nasıl olsa bizim işimiz değil demeden bu projenin hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Bununla birlikte Kartepe’de mutlaka özel üniversite kurulmasını istiyoruz. Bu konuda da çok ciddi çalışmalara imza atacağız. Ayrıca Kocaeli Üniversitemizin mevcut bölümlerinin genişletilip, farklı bölümlerin de ilçemize gelmesi için uğraş vereceğiz.

BEKLENTİLERE KARŞILIK VERECEĞİZ

-Seçimle ilgili beka tartışmaları yaşanıyor, bu konuda saha çalışmalarınızda neler görüyorsunuz?

Yerel seçim adayların ön plana çıkması gereken bir seçimdir. Kendimizden örnek verirsek, Kartepe’yi 5 yıllığına yönetecek başkan seçilecek. Saha çalışmalarımızda da halkımızın bunun farkında olduğunu net görüyoruz. Ben daha önce iki kez milletvekili adayı da olmuştum. İlk kez seçmeni bu kadar kararlı ve emin görüyorum. Bu seçimde hepimiz aynı gemideyiz diyerek dürüst, temiz siyasetçilere oy verecek çok fazla insan var. Üstelik partisi ne olursa olsun, gerçekten kazanacağına inandığı aday etrafında birleşmeye hazırlar. Bu konuda bize karşı da büyük bir teveccüh var. Halkımıza bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Yaptığımız çalışmalarla Kartepe’ye yeni bir yönetim anlayışı getirmeyi ne kadar çok istediğimizi gösteriyoruz. Halkımızın beklentilerine karşılık vereceğimizden eminim.

Sayın Cumhurbaşkanımız öyle veya böyle halkın gönlünde yer etmiştir. Bu gönül bağının sandığa net yansıması için yerel seçimi, genel seçim havasına çekmeye çalışıyorlar. Bizim gibi adayların karşısına Cumhurbaşkanını koyuyorlar. Yerel bir adayın, Cumhurbaşkanı ile yarışa girmesi sağlıklı bir seçim olmaz. Ama gördüğümüz kadarıyla halkımız bunun farkında.

OY PUSULASINDAKİ GİBİ SANDIKTAN DA 1.ÇIKACAĞIZ

-Seçim çalışmalarınız ne zaman başladı?

14 Şubat’ta başladık. Sevgililer Günü’nden bu yana sahadayız. 31 Mart akşamı işi bitireceğiz inşallah. Planlı ve programlı hareket ediyoruz. Ses getireceğimiz hafta, son hafta olacak. Halkımıza dokunduk. Kartepe’de şuanda birinci partiyiz. Bildiğiniz gibi biz oy pusulasında birinci sıradayız. İnşallah bu tevafuk sandığa da yansıyacak. Oy pusulasındaki gibi sandıktan da birinci çıkacağız. Protokol başkanı değil, hizmet eden, vatandaşa dokunan, hemhal olan bir kardeşiniz olmak istiyorum. Dünyanın her yerinde seçim kampanyaları bir ay sürüyor. Önümüzde yeterince zaman var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendiriyoruz.

HARAMDAN KORKAN, HELAL LOKMANIN PEŞİNDE

-Kendinizi nasıl bir aday olarak tanımlarsınız?

Herkesin gönül rahatlığıyla oy vereceği bir adayım. Yarın pişman olmayacağı bir adayım. Hatta bizim göreve gelmemiz Sayın Cumhurbaşkanını da sevindirir. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız dürüst olmayan belediye başkanlarını görevden almaktan yoruldu. Yıllardır ticaretin içindeyim. Kurduğumuz bütün ilişkiler güvene dayalıdır. Herkes bizim ne olduğumuzu, ne yapmak istediğimizi bilir. Kimseyi kandırmak gibi bir düşüncemiz bugüne kadar hiç olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Bu nedenle Başkan seçilirsem herkes gönül rahatlığıyla bizimle birlikte olacaktır. Bu seçim döneminde partimizin simgesi cepsiz ceket. Bu üzerinde uzun uzun konuşulacak bir konu. Ancak haramdan korkan, helal lokma dışında bu dünyada başka beklentisi olmayan herkesi temsil ediyor.

İşini layıkıyla yapan, hakkını vererek çalışan kim varsa parti ayırmadan bizimle birlikte olacaktır. Ben sahada çalışırken AK Partili, CHP’li, MHP’li, kısacası her partiden arkadaşları yanımda görüyorum. Bizimle birlikte olmaktan en ufak bir çekinceleri olmuyor. Açık söylüyorum, seçilmemiz halinde belediyede ana kadro dahil dürüst, çalışkan kim varsa beraber çalışmaya hazırız. Yeter ki, halkımıza karşı dürüst olalım.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE TEK BAŞINA SEÇİME GİREN PARTİYİZ

-Arkanızda bir güç var mı?

17 yıldır devletten bir kuruş almadan seçimlere giriyoruz. Kendi emeğimizle alın terimizle yapıyoruz. Tunceli Ovacık’ta, Hakkari Yüksekova’da, Şırnak Silopi’de yani Türkiye’nin her yerinde aday çıkartan tek partiyiz. Her adayımız gerek kendi bütçesiyle gerek meclis üyelerinin oluşturduğu bütçeyle seçime giriyor. Kimseden aldığımız bir destek yok. Seçildiğimiz zaman hiç kimseye bir ahde vefamız ve diyet borcumuz olmayacak. Halkımızın desteğiyle seçileceğiz ve sadece halkımız için çalışacağız.

GERÇEKÇİ ANKETLER YAPIYORUZ

-Projelerinizi nasıl belirlediniz

Arkadaşlarımızla seçim çalışmalarına başlarken ilk iş anket yaptırdık. İlçede yaklaşık 2 bin kişiye 20’ye yakın soru sorduk. Burada kesinlikle bir manipülasyon, yönlendirme veya algı yaratmak çabası içine girmeden yalnızca ilçenin sorunlarını belirlemeye çalıştık. Çünkü tek amacımız Kartepe’yi halkımızla beraber yönetmekti. Karşımıza 3 temel sorun çıktı. İlk olarak ulaşım, ikinci olarak yol ve üçüncü olarak hastane talebi bulunuyor. Bunların hepsini not alıp, öncelikli işlerimiz sıralamasında en tepeye koyduk.

PROGRAM YAPMADAN DAVETLER ALIYORUZ

-Seçim kampanyanızı nasıl oluşturdunuz?

Kocaeli’de billboardlar Almanlara ait. Paramız Almanlara gitmesin dedik. Yerel basına destek vermek istedik. Ve ayırt etmeden hemen hemen bütün yerel gazetelere ilanımızı verdik. Tercihimizi Almanlardan yana değil milli ve yerli yayınlardan yana kullandık.

Bunun dışında her yere gitmeye çalışıyoruz. Esnaf, ev ziyaretleri yapıyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, derneklerimize, odalarımıza gidiyoruz. Çok şükür bizim program yapmamıza gerek kalmadan bir şekilde bize ulaşıp, davetler alıyoruz. Çağrıldığımız her yere gidip, niyetimizi anlatıyoruz. Güzel etkileşimler oluyor.

-Diğer adaylarla aranız nasıl?

Açıkçası Kartepe’de bu konuda çok şanslıyız diyebilirim. Değerli ve kibar insanlarla birlikte bir yarış içindeyiz. Temel Ofluoğlu, Kerim Kıvanç, Mustafa Kocaman, Cumhur Karakadılar.. Hepsi çok nazik insanlar. Güzel ve centilmence bir yarış oluyor. Ben kendi adıma hepsine teşekkür ediyorum.

KARTEPE’YE MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ

-Kartepe’de değişimden söz ediyorsunuz, bu konuda somut bir örnek verebilir misiniz?

Evet, çok net bir örnek var. Üstelik değişmesi gerektiğine inandığım bu konuyu Kartepe’nin yıllardır kanayan bir yarası olarak görüyorum. Kartepe turizmle anılan bir kent. Turizm şehri diyoruz. Bu kentin en önemli özelliği de Kartepe’nin zirvesidir. Uludağ’da böyle bir konumda 10 otel varken, Kartepe neden yalnızca bir otele mahkum edilmiştir, anlamak mümkün değil. Kartepe halkı adeta bu otele mahkum edilmiştir. Kocaeli’ye her yıl 2 milyon turist geliyorsa, bunun 1 milyonu Karetepe’ye geliyor. Bu Kartepe nüfusunun neredeyse 9 katı. Ama belediyenin kasasına giren bir kuruş yok. Bütün hepsi orada bir otelin kasasında toplanıyor.

Devlet tekele karşıdır. Biz de bu tekel anlayışını benimsemiyoruz. Bu hukuka aykırı durumu ortadan kaldıracağız. Bunu AK Parti belediyeciliği yapamaz. Ama biz halkımızın menfaatine olan her şeyi yapacağız. Karetepe’de en az 5 otel olmasını istiyoruz. Alternatif yollar açacağız. Kartepe’nin doğasını koruyarak, herkesin adil şekilde bu bölgeden yararlanmasını sağlayacağız.

Kartepe’de Milli Görüş belediyeciliğine geçme zamanı geldiğini halkımızın gözlerinden anlıyoruz.

HALKLA İÇ İÇE BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

-Belediyeyi mahalleden yöneteceğiz şeklinde bir açıklamanız vardı, biraz açar mısınız?

En önemli projelerimizden biri de bu olacak. Ben dahil, belediyedeki bütün ilgili müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla birlikte her hafta bir mahallede gezecek, çözülebiliyorsa hemen orada sorunu çözecek, hemen olmuyorsa programa alacak veya bizi aşan bir konuysa ilgili yerlere sorunun bildirilmesini sağlayacak ve takipçisi olacağız. Halkımızdan hiçbir zaman kopmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

GİZLİ İTTİFAKLAR VAR MI?

-Saadet Partisinin bazı yerlerde gizli ittifaklarından söz ediliyor, HDP ile yakınlaştığından söz ediliyor

Bu söylem asla ve asla doğru değildir. Bir yerde dahi Saadet Partisi adayının HDP lehine çekildiğini ispat etsinler ben istifa ederim. Bir tane örnek göstersinler. Bunu ispatlasınlar istifa etmeye hazırım. Biz 82 milyon insanımıza hizmet etmek için gelmek istiyoruz. Kartepe’de yaşayan herkesin oylarına talibiz. Millet dürüstleri seçmek istiyor. İftira atarak kimse buna engel olmasın. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bunlar tamamen iftiradır.

Saadet Partisi Türkiye’de 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe ve 386 belde belediyesinde kendi logosuyla seçime giren tek partidir. Hiç kimseyle ne açıktan ne de gizli bir ittifak anlaşması olmadığını yalnızca bu noktaya bakarak bile anlamak mümkündür. Biz Türkiye’de sandık başına gidecek bütün seçmenin oyuna talibiz. Bu noktada kimsenin şüphesi olmasın ve her yerde Saadet Partisi adaylarına gönül rahatlığıyla oy versin. Saadet Partisi tek ittifakını halkla yapmıştır.

KARTEPESPOR’A DIŞARIDAN TRANSFER OLMAYACAK

-Sporla ilgili projeleriniz var mı?

Bu konu çok önemli. Hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Biz Kartepe’nin profesyonel ligde bir takımı olmasını çok istiyoruz ve bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Yalnız bizim hedefimiz bu takımı Kartepe’nin gençlerinden oluşturmak. Dışarıdan hiçbir oyuncu almadan, kendi gençlerimizle üst liglere tırmanmak istiyoruz. Bu bizim için çok değerlidir. Göreceksiniz bunu başaracak bu potansiyel bu şehirde var ve başaracağız. Bunun dışında sporun bütün dallarına desteğimiz olacak.

-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Seçim çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Önümüzdeki günlerde Köseköy’de seçim ofisimizi açacağız. Bunun dışında her sokakta, her mahallede olmaya devam edeceğiz. Kartepe’nin üretim belediyeciliği ile kalkınacağına inanıyoruz. Bunu da turizmle başaracağız. Sahada çalışırken AK Partili dostlarımızın, Cumhuriyet Halk Partili dostlarımızın, MHP’li dostlarımızın teveccühüne mazhar oluyoruz. Partizanlık ve ayrımcılık yapmadan, herkesin belediyesi olacağız. Düzgün çalışan herkesle yol yürüyeceğiz. İşlerimizin merkezinde dürüstlük olacak. Bize emanet edilen mali imkanlara ve belediye mülklerine, yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Belediyemizin bir kuruşuna ne yan gözle bakacağız, ne de yan gözle baktıracağız. İsrafın önüne geçeceğiz. Halkımıza buradan bunun sözünü şimdiden veriyorum.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑