Siyaset

Kartepe Meclisin de Önemli Kararlar

Kartepe Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

4 Mayıs 2019 Saat: 23:43
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.045 kez okunmuştur

Kartepe Meclisin de Önemli Kararlar
Kartepe Meclisin de Önemli Kararlar

Kartepe Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis oturumunda 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Meclis gündeminde yer alan Kuzey Marmara Otoyolunun Kurtköy-Akyazı Kesimi Projesi’nin Uzunbey Mevkiinde değişen kamulaştırma hattı, güzergahı değiştirilen Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Hızlı Tren Hattı Güzergahı Projesi’nin ve mevcut demiryolu hattında değişen kamulaştırma ve Köseköy Mahallesi uygulama imar planı değişikliği maddeleri İmar Komisyonu’na havale edildi.

BİLİRKİŞİ HEYETİ BELİRLENDİ

Sultaniye Mahallesinde yapılacak olan kadastro yenileme çalışması 22-a uygulaması işlemlerinde uygulama ekipleriyle birlikte görev yapacak bilirkişi heyetinde Osman Tuna, Hüseyin Yıldırım, Hüseyin Keskin, Fevzi Eryiğit, İsmail Aliş ve Sadullah Çakmak’ın yer alması oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminde yer alan çöp toplanması ve nakli ile kent temizliğinin yapılması işinde kullanılmak üzere Araç Kiralanması için gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri maddesi oy birliği ile kabul edildi.

MÜDÜRLÜĞÜNE GÖNDERİLDİ

10 yıl süre ile Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen ve tahsis süresi sona eren Çepni Mahallesi Çepni Caddesi No:48 adresinde Suadiye Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası olarak kullanılan eski Suadiye Belediye Hizmet Binasının tahsis süresinin yenilenmesi ve Acısu Mahallesi Sapanca Yolu Caddesi No:543 adresinde bulunan Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Uzunçiftlik Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası olarak kullanılan eski Acısu Belediyesi Hizmet Binası’nın tahsis edilmesi maddeleri yeniden görüşülmek üzere Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne oy birliği ile iade edildi.

YETKİ ALINDI

Meclis gündeminde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün boş kadro değişikliği maddesi oy birliği ile kabul edilirken, Karatepe, Uzuntarla ve Uzunçiftlik Mahallesi’nde bulunan taşınmazların satışı hakkında yetki alınması oy çokluğu ile kabul edildi. Madde hakkında söz alan Belediye Başkanı Kocaman “Kartepe Belediyesi olarak kamunun menfaatlerini en üst seviyede gözetmekteyiz. Burada sadece yetki alınmaktadır. Satışla ilgili bir karar verilmiş değildir. Bu yetki alındıktan sonra elbette ki kamunun menfaatlerini göz önünde bulundurarak ilerleyen süreçte bir kanaat ortaya koyacağız. Bu süreçle ilgili de meclisimize bilgi verilecektir. Elbette ki sorumluyuz. Her zaman Kartepelilerin haklarını koruyacağız” açıklamasında bulundu.

SGK İLE TAKAS

Kartepe Belediyesi eski hizmet binasının SGK prim borçlarına mahsuben 2.923.49 metre kare yüzölçümlü bir adet 4 katlı, bir adet iki katlı betonarme, bir adet iki katlı prefabrik hizmet binası ve arsası SGK ile takas edilmesi için encümene yetki verilmesi gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kocaman “Mevcut belediye hizmet binamız kullanım ömrünü tamamlamıştır. Yıllarca ilçe halkımıza hizmet vermiştir. Birçok önemli kararların alınmasına ev sahipliği yapmıştır. Geçmiş dönem belediye başkanlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Yeni belediye hizmet binamız hazır. İlçemizin kalkınması için kent merkezinin oluşması gerekmektedir. Pazartesi günü yeni hizmet binamızda görevlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yeni bina ilçemizin binasıdır. Burada söz konusu satış değil takastır. Bölgede yine kamu hizmeti verilmesinin devamını arzuladık. O nedenle SGK ile görüştük. ifadelerini kullandı.

İKİNCİ OTURUM YAPILACAK

Meclis gündeminin son maddesi olan 2018 mali yılı kesin hesabı maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kartepe Belediyesi Mayıs ayı ikinci oturumu 09 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 10.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑