Güncel

KARTEPE FSM KAPALI PAZAR YERİ TEMELİ ATILDI

Kartepe Belediyesi tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje olarak planlanan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kapalı Pazar yerinin temeli törenle atıldı.

9 Kasım 2018 Saat: 14:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 986 kez okunmuştur

KARTEPE FSM KAPALI PAZAR YERİ TEMELİ ATILDI
KARTEPE FSM KAPALI PAZAR YERİ TEMELİ ATILDI

Törende konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kartepemize yakışan kapalı Pazar yeri 3 Milyon TL’ye mal olurken, haftanın yedi günü hizmet verecek şekilde projelendirilmiştir” dedi.

Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde projelendirilen Fatih Sultan Mehmet Kapalı Pazar yerinin temeli törenle atıldı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Tuncay Dursun, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.

KARAOSMANOĞLU VE ÜZÜLMEZ’E TEŞEKKÜR

Temel atma töreninde Fatih Sultan Mehmet Mahalle Muhtarı Selami Tarakçı, projenin hayata geçmesinde emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’e teşekkür ederken, Kocaeli Seyyar Esnafı ve Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim “Kapalı Pazar yerleri hem esnafımıza hemde vatandaşlarımıza en güzel hizmeti sunmaktadır. Böyle bir tesisin sadece bir gün değil her gün kullanılmak üzere planlanması çok sevindiricidir. Kapalı Pazar yerinin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

3 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise “Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kapalı Pazar alanı 10 bin 600 m2 olarak planlandı. Kapalı alan 3 bin m2, açık alanı 7 bin m2’dir. Kapalı Pazar yeri 3 Milyon TL’ye mal olurken, Kartepe Belediyesi tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında yapılmaktadır. Proje alanında; 163 adet satış tezgahı, soyunma odaları, Bay-Bayan ve engelli wc, Bay- Bayan şadırvan ve mescit, Bebek Bakım odası, Zabıta birimi, Kafeterya bulunacaktır. Kapalı Pazar Projemiz Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nin yanı sıra Kent Meydanı, Köseköy, İstasyon ve Sarımeşe Mahallelerine de hizmet verecek kapasite olacaktır” açıklamasında bulundu.

KURBAN KESİMLERİ YAPILACAK

Kapalı pazarın haftanın yedi günü hizmet verecek şekilde projelendirildiğini belirten Başkan Üzülmez “Proje çevre okulların öğrencileri ve bölge halkının spor ve kültürel etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır. Pazarın kurulmadığı günlerde Köylü Pazarı, Sportif Faaliyetler, 28x15 metre kare ölçülerinde 3 adet basketbol veya voleybol sahası, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile sergi alanı bulunacaktır. Ayrıca burada küçük bir tadilatla Kurban Bayramı’nda kurban kesimleri, yapılacaktır. Kartepemiz genelinde yatırımlarımız aralıksız devam etmektedir. Köseköy Kapalı Yüzme Havuzu, Kent Meydanı Cami ile Kent Meydanı çalışmaları hızla devam ediyor. Yeni Belediye Hizmet Binasında çalışmalar bitmek üzeredir. Teleferik Projesi, Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu yapılması, Alt Yapı Yatırımları, Üst Yapı Yatırımları, Kavşak Düzenlemeleri, Köseköy istasyon Battı Çıktı çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.

GELECEĞE YATIRIM

Konuşmasının devamında Başkan Üzülmez “Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Alanı Ormanya, Hergeleci İbrahim Kapalı Spor Salonu, Acısu Abdullah Tayyip Olçok Spor Kompleksi, Atla Terapi Merkezi, Ketenceler Gençlik Kampı, Arslanbey ve Maşukiye Statları, Yaz Kış Spor Okulları, 17 Adet Bilgievimiz, 17 adet Kadın Spor Merkezimiz, Mahalle Konakları ile Mahallelerimizde Meydan düzenlemeleri yapıldı ve yapımları devam ediyor. 5.Sınıf öğrencilerimize 9 bin 50 adet bisiklet dağıtımı, Çocuk Festivali, KAR-MEK Kursları, Kadın Spor Merkezleri, Kültür Turları, Kartepe Unutulmuş Değerler Festivali, Eşme Ayva Festivali, Alo Evlat Projemiz, Sosyal Yardımlar, Şenlikler, Seminerler, Kongreler ile ilçemizin geleceğine yatırımlar yaparak toplumun tüm kesimlerini kapsayan hizmetler yaptık. Çuha Fabrikasının Restorasyonu Projesi, Tarihi Su Değirmeni Restorasyonu, Doğa Turizminin gelişmesi için mastır planların hazırlanması, Turizm için alternatif yolların yapılması, Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri, Yayla ve Mesire Alanlarının düzenlenmesi, Motor sporları, Yamaç Paraşütü gibi onlarca hizmeti hayata geçirdik” ifadelerini kullandı.

BİZE YAKIŞANI YAPMALIYIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “Gelişen büyüyen kentlerde pazar yerlerini sokak ve cadde aralarından çıkarmamız gerekiyor. Pazarlar esnafımız ve vatandaşlarımız için uygun koşullar değildir. Kışın soğuk, yazın sıcak ile uğraşılmaktadır. Sokak ve caddeler pazarın kurulması ile kapatılmaktadır. Herhangi bir durumda bir şey yapılamamaktadır. Kapalı pazar alanlarında vatandaşlarımız rahat rahat alışverişini yaparken, esnafımızda verdiği hizmetten dolayı memnun olacaktır. Bize yakışanı yapmak durumundayız. Çocuklarımız için spor alanları yapılmaktadır. Türkiye eski Türkiye değildir. Çalışıyoruz, üretiyoruz. Eski Türkiye döneminde satı kaplama asfalt yapıldığı zaman büyük hizmet yapıldı deniyordu. Şimdi köy yollarına kadar asfalt gitmektedir” dedi.

ERDOĞAN SAYESİNDE

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun” diyen Başkan Karaosmanoğlu “Büyük bir cesaret göstererek milletimizin önüne geçmiştir. Birçok engeli aştı. Zincirler kırıldı, karanlıklar aydınlandı. Birçok milletlere örnek olduk. Dünyanın kanını emenler bundan rahatsız oldular. Bu nimetler bizlerin birlik ve beraberliğimiz ile gelmektedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtik her geçen gün daha iyiye gitmekteyiz. Artık neme lazımcılık anlayışı yoktur. Burada Pazar kurulmasının yanı sıra birçok etkinlik düzenlenecektir. Ayrıca Kurban kesimleri de yapılacaktır” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün tarafından dua edilerek kurban kesimi ile butona basılarak kapalı pazarın temeline ilk harç atıldı.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑