Güncel

KARTEPE’DE HAKSIZ ZAM DENETİMİ

Ticaret Bakanlığı tarafından gönderilen genelge sonrasında Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde haksız zam denetimlerine başladı.

11 Eylül 2018 Saat: 22:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 901 kez okunmuştur

KARTEPE’DE HAKSIZ ZAM DENETİMİ
KARTEPE’DE HAKSIZ ZAM DENETİMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dövizdeki hareketlilik ile ilgili 'Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz' açıklaması ile başlayan süreçte Ticaret Bakanlığı 81 ile finansal piyasalardaki geçici dalgalanmaları fırsat bilen bazı spekülatörlerin çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları yaptığı yönündeki duyumlar üzerine saha denetimlerinin arttırılması talimatını verdi.

DENETİMLER BAŞLADI

Bu talimat sonrasında Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde haksız zam denetimlerine başladı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatı ile harekete geçen ekipler ilçe genelinde denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle vatandaşların en yoğun satın alma yaptığı temel gıda maddeleri olmak üzere ilçe genelinde bütün işyerleri sıkı bir denetime tabi tutulacak.

CEZAİ İŞLEM YAPILIYOR

Belediye Başkanı Üzülmez’in talimatı ile ilçe genelinde denetimlere başladıklarını belirten Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, “Ülkemize karşı başlatılan ekonomik savaş sonrasında bakanlıktan gelen talimat ile ilçe genelinde denetimlerimize başladık. Yapılan denetimlerde "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu", "Ticari Reklam ve Haksız ticari Uygulamalar Yönetmeliği", "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun" kapsamında uygunluk kontrolü yapılıyor. Aykırılık tespit edilen uygulamalara ilişkin bu mevzuatların cezai hükümleri çerçevesinde yaptırım uygulanıyor” şeklinde konuştu.

HAKSIZ KAZANCA İZİN VERİLMEYECEK

“Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi bize dolar üzerinden diz çöktürmek istiyorlar” şeklinde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Taşeronlarının yapamadıklarını şimdi doğrudan kendileri yapmaya çalışıyorlar. Bizler binlerce yıldır bu coğrafyada savaşın her türlüsünü görmüş olan necip milletin evlatlarıyız. Bizi topla tüfekle korkutamayanlar şimdi para ile korkutmayı deniyorlar. Ticaret Bakanlığı tarafından ülke genelinde gönderilen talimat sonrasında bizde Kartepe ilçemizde denetimlerimize başladık. Haksız kazanca izin verilmeyecek. Bunun için de ekiplerimiz gece-gündüz çalışmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar karşılaştıkları olumsuz durum karşısında Ticaret Bakanlığı’nın “Alo 175 Tüketici Danışma Hattı” ve Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün 0 262 316 68 60 nolu telefonu arayabilirler.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑