Sağlık

KARTEPE´DE ESNAF BİLGİLENDİRME VE DENETİMİ

Kartepe Belediyesi ekipleri koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kararları etkin bir şekilde uygulayarak denetimlerine devam ediyor.

20 Mart 2020 Saat: 14:11
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 738 kez okunmuştur

KARTEPE´DE ESNAF BİLGİLENDİRME VE DENETİMİ
KARTEPE´DE ESNAF BİLGİLENDİRME VE DENETİMİ

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durduruldu.

HASSASİYET VE ORTAK SORUMLULUK

Bu genelge kapsamında Kartepe Belediyesi Zabıta – Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde umuma açık yerlerin denetimlerine aralıksız devam ediyor. Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı ile Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç İstasyon Mahallesi’nde umuma açık yerlerde denetim yaptılar. Denetimlerde iş yeri sahiplerine umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağından bu kararın alındığı anlatıldı. Ayrıca iş yerlerine bakanlık genelgesi ve uyarı yazıları asıldı.

TÜM ÖNLEMLERİ ALIYORUZ

Kartepe Belediyesi müdürleri “İç İşleri Bakanlığımız tarafından 81 ile gönderilen genelge doğrultusunda koronavirüse karşı önlemler kapsamında umuma açık yerler geçici süreyle kapatıldı. Bu genelge sonrasında Kartepe İlçe sınırlarımız içerisinde denetimlerimiz bu yönde devam ediyor. İş yeri sahiplerine genelge hakkında bilgi verirken, uyarı yazılarının asılmasını sağlıyoruz” açıklamasında bulundular.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑