Güncel

KARTEPE’DE DÜNYA ŞEHİRCİLİK GÜNÜ KUTLANDI

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Dünya Şehirlik Günü münasebetiyle Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat ve ekibini makamında kabul etti.

9 Kasım 2018 Saat: 14:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.139 kez okunmuştur

KARTEPE’DE DÜNYA ŞEHİRCİLİK GÜNÜ KUTLANDI
KARTEPE’DE DÜNYA ŞEHİRCİLİK GÜNÜ KUTLANDI

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Dünya Şehircilik Günü münasebetiyle Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat, Plan ve Proje Müdürü Ferda Özparlak Şahin, Alper Esenkaya, Hilal Filiz ve Gülizar Halil’i makamında kabul etti.

GÜÇLÜ KADRO

Kartepe Belediyesi bünyesinde görev yapan şehir plancılarının gününü kutlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kartepemiz belde kültüründen kent kültürüne geçiş yapan genç bir ilçedir. Belediyemiz bünyesinde uzman şehir plancılarımız vardır. Çarpık kentleşme ülkemizin en önemli sorunlarından biridir. İlçemizde bu yönde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Kartepemizde kentsel dönüşüme büyük önem veriyoruz. Sağlıklı kentleşme şehir plancıları sayesinde olmaktadır” dedi.

ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI

Kartepe Belediyesi olarak turizm kenti olan ilçemizin kentleşmesine yeni dönemde de devam edeceğiz diyen Başkan Üzülmez “Geleceğin Kartepesini oluşturmak için hep birlikte çalışıyoruz. Şehirler, medeniyetin ve geleneksel kültürün sürdürülmesinde, doğal ve tarihi dokunun korunup, gelecek nesillere aktarılmasında hayati fonksiyona sahiplerdir. Geçmişinden kopuk bir mimariyle şekillenen, sosyal ve kültürel mirasını yitiren, yaşam kalitesini düşüren, insana ve çevreye karşı duyarsız olan bir şehirleşme kabul edilemez. İnsanımızın ruhunun, tarihsel birikiminin, toplumsal hassasiyetlerinin ve şehirli kimliğinin, yaşam alanlarından beklentilerini çok iyi biliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑