Spor

Kartepe Ayva Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı

Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Kartepe Eşme Ayvası Festivali’ne sayılı günler kaldı.

26 Eylül 2018 Saat: 16:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 731 kez okunmuştur

Kartepe Ayva Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı
Kartepe Ayva Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı

Kartepe Belediyesi’nin ödüllü projesi olan Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali’nin ardından Ayva Festivali ile bir kez daha renklenecek. Marka tescili almış Eşme Ayvası’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan festival, 29 Eylül Cumartesi günü saat:13.30’da Eşme Sahili’nde gerçekleştirilecek.

EN İYİ AYVA ÖDÜLLENDİRİLECEK

Kartepe Eşme Ayvası Festivali’nde üç farklı kategoride yarışma düzenlenecek. En Güzel Ayva kategorisinde birinci 2 bin 500 TL, ikinci bin 500 TL, üçüncü bin TL, En Güzel Ayva Bahçesi kategorisinde birinci 2 bin 500 TL, ikinci bin 500TL, üçüncü bin TL ve En Güzel Ayva Tatlısı kategorisinde birinci bin 500 TL, ikinci bin TL, üçüncü 500 TL ödül kazanacak.

STANDLARI AYVALAR SÜSLEYECEK

Kartepe Belediyesi tarafından festival alanına kurulan standları Eşme’nin eşsiz ayvası süsleyecek. Ayva üreticileri, kuracakları stantlarda ayva satışı da yapabilecek. Festivale katılacak olan zanaatkârlar kendilerine ayrılan Ebru, Hat, Cam Sanatı, Kaligrafi, Kandıra Bezi ve Çini stantlarında sanatlarını icra edebilecek. Kartepe Belediyesi Mehteran takımı ve Kartepe Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayacak olan sahne programı ise ilerleyen saatlerde konser ile devam edecek. Geçtiğimiz yıl şölen havasında gerçekleştirilen festivale bu yıl da Kartepeli vatandaşların yoğun katılım göstermesi bekleniyor

ÜZÜLMEZ’E TEŞEKKÜR

Eşme Ayvası Festivali’nde çocuklarda unutulmadı. Animasyon gösterileri, kukla gösterileri, gölge oyunları ve oyun grupları ile çocuklar da çok eğlenecek. Eşme Ayvasına dikkat çekerek, farkındalığını arttıran festivalin Kartepe’ye değer kazandırdığını belirten ayva üreticileri, desteklerinden dolayı Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etti.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑