Siyaset

Karaosmanoğlu; HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMENLERİN HESABI SORULACAK

26 – 28 Ekim tarihleri arasından Kartepe Greenpark Otel’de gerçekleşecek “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” temalı Kartepe Zirvesi’nin açılış konuşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptı.

26 Ekim 2018 Saat: 14:58
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 869 kez okunmuştur

Karaosmanoğlu; HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMENLERİN HESABI SORULACAK
Karaosmanoğlu; HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMENLERİN HESABI SORULACAK

İbrahim Karaosmanoğlu, “ Bu yıl zirvemizin teması; Göç, Mültecilik ve İnsanlık. Bu konu hakkında, dünyanın dört bir yanında yüzlerce kurum, binlerce toplantı yaptı, yapmaya devam ediyor. Buna rağmen bu temayı tercih ettik. Zira yangın devam ediyor. Alevler üstümüze üstümüze geliyor. Bu yangını söndürme seferberliğine, entelektüel bir katkı sunmak istedik. Bu nedenle göç konusunu seçtik” dedi.

 

HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMENLERİN HESABI SORULACAK

Konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Göç, 100 yıldır, 1000 yıldır toprağına kök salmış insanın, bilmediği bir toprakta yeniden var olma çabasıdır. Veba, Verem, Kızıl, Kolera, Cüzzam... Belki bunları artık yaşamıyoruz, belki bunları yendik. Ancak yerlerine kendi elimizle yenilerini yerleştirdik. Bilmeliyiz ki: yurdundan sürülen, köklerinden koparılan, sakat kalan, tecavüze uğrayan, insanlık onuru incitilen, hayatını kaybeden göçmenlerin karşılaştığı her durumun hesabı, onlarla aynı havayı soluyan ve konfor içinde yaşayan bizlerden sorulacak” şeklinde konuştu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑