Siyaset

İYİ Partililerin Basın Açıklamasına Engel

Aydınlık Gazetesi geçtiğimiz günlerde üç gün boyunca ekonomik sıkıntının kağıt maliyetine yansıdığı gerekçesiyle basılı yayınını durdurduğunu açıklamış, milletvekilleri kağıdın ithal edilmesine yönelik bakanlıklara soru

28 Ağustos 2018 Saat: 13:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 693 kez okunmuştur

İYİ Partililerin Basın Açıklamasına Engel
İYİ Partililerin Basın Açıklamasına Engel

Bugünde İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman, Seka Kağıt Müzesi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Valilikten izin aldıklarını belirten Kaman, bir anda polis ve güvenlik ekiplerince durduruldu. Kaman’ın basın açıklaması yapmasına izin verilmedi.

Geçtiğimiz günlerde Aydınlık gazetesi ekonomik krizin kağıda yansıdığını belirterek üç gün boyunca basılı yayın yapmayacağını açıklamış, daha sonrasında 2005 yılından beri kağıdın ithal edilmesi birçok milletvekili tarafından bakanlıklara soru önergesi vermesine sebep olmuştu.

En son olarak CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Hazine ve Maliye Bakanlığına sunduğu soru önergesinde, 1 ton kağıdın 800 dolar maliyeti olduğu bilgisini vermişti. Şimdide İYİ Parti İl Başkanı Serdar Kaman bugün müze haline gelen Seka Kağıt Müzesi önünde bir basın açıklaması düzenlemek istedi. Basın açıklamasına başlayan Serdar Kaman bir anda polisler tarafından durduruldu. Polis ekipleri açıklamayı durdurma nedenini ise kamu kuruluşu önünde basın açıklaması yapmanın yasak olması diye açıklarken, Serdar Kaman ve İYİ Parti yöneticileri polisle sözlü tartışmaya girdi.

 

Müze önünde açıklama yapmasına izin verilmeyen Serdar Kaman, “Bu şehirde her şey milletindir” diyerek polis ve güvenlik ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Ancak ekipler ikna olmayınca Kaman ve İYİ Parti yöneticileri, “Bu arkadaşları rahatsız etmeyecek bir yerde basın açıklaması yapalım o zaman” cümlelerini kullanarak müze alanı dışında basın açıklamasını okudular.

 

İşte o anlar:

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑