Siyaset

İNCE; Erdoğan için; “Kısa sürede onu salladım.

Kocaeli Ticaret Odası’nı ziyaret eden Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan için; “Kısa sürede onu salladım. Yıkamadım ama salladım. Meydanlarda onunla cebelleşebileceğini ilk ben gösterdim. Bana bak Recep’i ilk ben söyl

26 Mayıs 2022 Saat: 22:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 619 kez okunmuştur

İNCE; Erdoğan için; “Kısa sürede onu salladım.
İNCE; Erdoğan için; “Kısa sürede onu salladım.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir takım ziyaret gerçekleştirmek için bugün kentimize geldi. Sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya gelen Muharrem İnce daha sonra Kocaeli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Oda yöneticileri ve meclis üyeleri ile bir araya gelen İnce ekonomiyi değerlendirdi.

“İŞ GÜCÜ SORUNU VAR”


KOTO Başkanı Necmi Bulut davetlerine icabet ettiği için Muharrem İnce’ye teşekkür etti. Daha sonra söz alan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Bu sorunların bazıları kendi içimizden kaynaklarına problemler bazıları da küresel problemler. Kuraklık var, pandemi var, Savaşlar var. Bunu yanında yerel sorunlar var. Enerji maliyetlerimiz yüksek, iş gücü sorunu var. Domates satıyoruz. Fıçılarla zeytinyağı satıyoruz. Fındığın yüzde 75’i bize ait ama çikolata firmaları racon kesiyor. Türkiye marka üretmeden zenginleşemez. Bir tek domates filesinden 17 bin domates üretti Japonlar.

“SÜT ÜRÜNÜ KRİZİ İÇİN UYARDIM”


Türkiye’nin önünde problemler var. İlaç, mülteci, deprem ve su sorunu var. Su sorunu en büyük problemimiz olacak. Şuanda su fakirliğine doğru gidiyoruz. 4 Mayıs doğumluyum. Ben doğduğumda annem kiraz yemiş şimdi kiraz yok Yalova’da. Vahşi sulamayı terk ederek su problemini çözeriz. Bunu çözmezsek üretemeyeceğiz. Muhtaç olacağız. Utanılacak olan şeyleri gurur meselesi olarak anlattılar. Dışardan gelen yağları anons ettiler. 10 tane adı var ayçiçeğinin Türkiye’de. Avrupa’dan fazla ihraç ediyoruz ama yüzde 36’sını ihraç ithal ediyoruz. 2 ay önce süt ürünlerinde kriz çıkacak diye uyarmıştım.

“KDV’Yİ SIFIRLASAN BİLE ÜRÜNLER UCUZLAMAZ”


Göreceğiz fiyatlar nasıl uçacak. Politikacılar sorunları kaynağından bulmalı. Suçlama ile çözülmez. KDV indirimi 0 bile yapsan ucuzlamaz çünkü üretim yok. Süt inekleri kesiliyor. Yem pahalı. Bu faiz takıntısı başımıza büyük işler açacak. Faizi 14’e düşürüldü. Gidin bankaya faizi 14’ten alacak babayiğit var mı. 14 puan bankalar için geçerli. İdeolojik yöntemleri ile ekonomi yönetilmez. Faiz haram. Ben de biliyorum. Enflasyon 50 puan arttı” ifadelerini kullandı.

“SANAYİ KENTİNDEN İŞÇİ KENTİNE DÖNÜYORUZ”


İnce’nin ardından söz alan KOTO Başkanı Necmi Bulut, “Sanayinin kalbi diye adlandırılıyoruz sürekli ama imalathaneler burada ama merkezler İstanbul’da olduğu için vergiler başka yerlere gidiyor Sanayi kentinden işçi kentine dönüyoruz. Üretenin vergisini ürettiği yere vermeli. Bu manada desteğiniz olursa seviniriz” dedi. 

“BELEDİYELERE ÇÖREKLENMİŞLER”


KOTO Meclis Üyesi Yusuf Erenkaya, “Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz süreçte kızlarım sizin hayranınızdı. Parti kurma ile yola çıktınız. AK Parti desteliyor diye bir şehir efsanesi var. Bu konuta açıklık getirir misiniz?” diye sordu. Bu iddiaların ahlaksızlık olduğunu ifade eden Muharrem İnce, “AK Parti niye beni destelesin. AK Parti desteklese desteklese mevcut CHP’yi destekler. Hiçbir işe yapmıyoruz. Kısa sürede onu salladım. Yıkamadım ama salladım. Meydanlarda onunla cebelleşebileceğini ilk ben gösterdim. Bana bak Recep’i ilk ben söyledim. Umutları ilk ben yeşerttim. İnsanlara ümidi ben gösterdim. Bunlar CHP içindeki birkaç sahtekarların uydurduğu şeyler. AK Parti’de hırsızlık var da CHP’de yok mu? Çöreklenmişler CHP’li belediyelere. Ciddiye bile almıyorum. Partinin hesaplarını açıyorum. Arkamızda gönüllüler ordusu var. New York’ta yurt yapmak için 60 milyon dolar hayır-asanet parası topladılar. Bu resmen hırsızlık. Kılıçdaroğlu, Erdoğan için kaçacak diyor. 60 milyon dolar ile Erdoğan kaçmaz. O para onun çaycısında var” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑