Siyaset

Hizmet İsteyen Vatandaşa Para yok Cevabı Cocola nın yerini Alırken Para var

CHP Gurup Sözcüsü Hasan Bayrak arasında yaşanan sözlü tartışmada, Başkan Kocaman’ın; “SGK’nın içini boşalttılar, bizde doldurmaya çalışıyoruz” sözü üzerine CHP Gurup Sözcüsü Hasan Bayrak basın açıklaması yaptı.

5 Kasım 2019 Saat: 23:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 898 kez okunmuştur

Hizmet İsteyen Vatandaşa Para yok Cevabı Cocola nın yerini Alırken Para var
Hizmet İsteyen Vatandaşa Para yok Cevabı Cocola nın yerini Alırken Para var

Kartepe Belediyesi, Kasım ayı meclisinde yer satın alma ile ilgili gündem maddesinde Başkan Mustafa Kocaman ve CHP Gurup Sözcüsü Hasan Bayrak arasında yaşanan sözlü tartışmada, Başkan Kocaman’ın; “SGK’nın içini boşalttılar, bizde doldurmaya çalışıyoruz” sözü üzerine CHP Gurup Sözcüsü Hasan Bayrak basın açıklaması yaptı.
CHP Gurup Sözcüsü Hasan Bayrak; “Biz seçildiğimiz gün parti rozetini bırakarak bu meclis salonuna halkın sesi olmak adına girdik. Her daim de, muhalefet anlayışımızın yıkıcı değil yapıcı olacağını dile getirdik. Ancak karşı taraftan bu samimiyeti alamadık. Ekonomik sıkıntıları göz önünde tutarak performans değerlendirmesinde bile bulunmadık yapıcılık adına. Ama görüyoruz ki Başkan Kocaman bu yüce meclisin, siyasi bir arena olmadığını unutmuş, CHP Genel Başkanını ima ederek, çirkince siyaset yapar olmuş. Dün kendisine orada cevap vermememin tek nedeni siyasi nezaketim ve meclise olan saygımdandır. Siyasi kozların paylaşıldığı değil halkın sorunlarının masaya yatırıldığı ve çözüme ulaştırılacağı yerdir bu meclis. Bilinsin isterim ki, “Ne olursa olsun bu üslup Mustafa Başkana yakışmadı! Hak, hukuk ve adalet uğruna binlerce kilometreyi yürüyen genel başkanımız her sıkıştığınızda ağzınıza alacağınız bir isim değildir. Bu saygın ismi size siyasi malzeme yaptırmayız!”
“Prim gelirlerinin SGK açıklarını kapatmaya yetmediğini, kurumun kendi kendini döndüremediğini, genel bütçenin önemli bir bölümünün SGK’ya aktarıldığını ortaya koydu” diyen Hasan Bayrak; “2007-2018 döneminde SGK’ye bütçeden yapılan transferlerin toplamı 1 trilyona dayandı. 12 yılda SGK’ye bütçeden 909.2 milyar lira aktarıldı. 2007 yılında bütçeden SGK’ye yapılan transfer toplamı 33 milyar lirayken, 2018 yılında rakam 148.3 milyar liraya kadar çıktı. Bu yıl aktarılan da eklendiğinde bütçeden SGK’ye yapılan transferlerin 1 trilyon lirayı da aşması bekleniyorken halen topu başkalarına mı atmaya çalışıyorsunuz Sayın Kocaman?” ifadesini kullandı.
“Sayın Kocaman’a tavsiyemdir, biraz araştırma yapsın. Genel Başkanı gibi günü kurtarmak adına “Eyyy Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdın” açıklamalarıyla hatalarını örtbas etmesin. Kendi dönemlerinde, SGK, sürekli açık veren bir kurum haline gelirken, son 12 yılda bütçeden kuruma aktarılan para da 1 trilyon liraya dayandı. AKP, söz konusu harcamalardaki artışı kabul ederek, mazeret olarak da yaşam süresinin uzamasını gerekçe gösterdi. Ne yapalım siz SGK’nın içini boşaltmayın diye ölelim mi?” dedi.
“SGK’ya borçları nedeni ile 6 adet taşınmazı 1 Milyon 801 Bin TL bedelle devreden bir belediye başkanı mı “Boşaltılan SGK’yı dolduruyoruz” diyor?” diyen Bayrak; “Peki, SGK’yı doldururken, boşalttığınız belediye ne olacak sayın başkan? Kartepe’de toplam 413,945 metrekare, 73 parsele, camisinden tutunda dispanserine kadar haciz koyan SGK için “Baş tacımız” deyip, bu vahim durumu bıyık altı bir gülüşle mi geçiştireceksiniz? Elindeki mal varlığını satarak SGK borcunu ödeyen belediye, yer almaktan bahsediyorsa kimse kusura bakmasın ama “Yine neyi satacaksın da bu yeri alacaksın?” diye sormamızı, “Bu yeri almak için bu acele neden?” dememizi kızgınlıkla karşılayıp da, bize genel başkanımız üzerinden siyaset yapmasın” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑