Güncel

hayatı FETÖ yüzünden tepetaklak oldu

İzmitli müteahhit Temel Er 2014 yılında İstanbul'da yaptırılan iki inşaatta taşeronluk yaptı.

14 Nisan 2019 Saat: 15:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 969 kez okunmuştur

hayatı FETÖ yüzünden tepetaklak oldu
hayatı FETÖ yüzünden tepetaklak oldu

Er, okulların FETÖ üyeliğinden mahkûmiyet alan dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun talimatıyla yapıldığı için alacakları ödenmedi.

İzmitli müteahhit Temel Er, 2014 yılında İstanbul Mahmutbey’de Endüstri Meslek Lisesi, Maltepe’de ise bir hayırseverin yaptırdığı İmam Hatip Lisesi inşaatlarında taşeronluk yaptı. Er, okulların FETÖ üyeliğinden mahkûmiyet alan dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun talimatıyla yapıldığı için alacakları ödenmedi.

PARAM ÖDENMİYOR

Gazetemize gelerek mağduriyetini anlatan Müteahhit Temel Er, şunları söyledi: “2014 yılında dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun kararıyla İstanbul Mahmutbey'de Endüstri Meslek Lisesi ve Maltepe’de bir hayırsever tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi inşaatlarında taşeronluk yaptım. Her iki okul inşaatında o dönem alacaklarım 1 milyon 50 bin TL idi. Ancak 2016 yılında dönemin İstanbul Valisi Mutlu, FETÖ üyeliğinden tutuklandı ve mahkûm oldu. Vali tutuklanınca bizim de alacaklarımız ödenmedi. Aradan 5 yıl geçti. O dönem aldığım para faizleriyle birlikte bugün 5 milyonu geçiyor” dedi.

AİLEM BENİ TERK ETTİ

Kendisine ödenmeyen alacakları yüzünden çok büyük mali kriz yaşadığını anlatan Temel Er, ekonomik sıkıntılar yüzünden eşinin de kendisini terk ettiğini söyledi. Er şunları söyledi: “İstanbul’daki bu iki okulu dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu yaptırdı. Ben inşaatın müteahhidi değildim sadece taşeronluk yaptım. Aldığım işi en iyi şekilde yaptım.  Ancak yaşanan süreçten dolayı benim param ödenmedi. Çok büyük mali sıkıntılar yaşadım. İas ettim, ailem beni terk etti. Ailem dağıldı. Evim elimden gitti.

” CUMHURBAŞKANINA ULAŞAMIYORUM 

Derdini anlatmak ve alacaklarının ödenmesi için defalarca kez Cumhurbaşkanına ulaşmak istediğini fakat ulaşamadığını söyleyen Er, “Cumhurbaşkanımıza ulaşamıyorum. Ulaşırsam derdimi anlatacağım, alacaklarımı talep edeceğim. Kendisine ulaşamadım, CİMER üzerinden derdimi anlatmaya çalıştım. Birçok kez mektup yazdım. Ancak hiçbirinde bana yanıt verilmedi. Ben sadece hakkım olanı istiyorum. Taşeronluk yaptığım okulların ikisinde de bugün eğitim öğretim yapılıyor. Bu ülkenin vatandaşıyım. Farklı yapılanmalarla asla ilgim olmadı. Cumhurbaşkanımız sesimi duysun, alacaklarım ödensin, dağılan ailemi toparlayayım” dedi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑