Güncel

Haluk Tamyüksel; Çuhane'de Sökülen Ağaçların Yerine Yenileri Dikilsin!

İYİ Parti Kartepe İlçe Teşkilatının İlçe Başkanlık Divanı toplantısı İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel Başkanlığında gerçekleşti.

28 Kasım 2020 Saat: 17:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 820 kez okunmuştur

Haluk Tamyüksel; Çuhanede Sökülen Ağaçların Yerine Yenileri Dikilsin!
Haluk Tamyüksel; Çuhane'de Sökülen Ağaçların Yerine Yenileri Dikilsin!

Ülke ve Kartepe gündemine dair güncel konularında ele alındığı toplantıda İYİ Partinin Kartepede bundan sonra ki dönemde ki stratejisi ve yapacağı çalışmalarda belirlendi.

Bu hafta Kartepe gündemini meşgul eden Çuhane Caddesinde ki anıt ağaçların bir kısmının sökülmesi ve bir kısmının budanıyor olması Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları kredileri ödeyemeyen çiftçilerin yaşadığı icra mağduriyeti Sağlık çalışanlarının görevi başında iken yakalandıkları salgın hastalıklar ile ilgili yaşadıkları mağduriyetleri ve KYK borçları dolayısıyla mağdur durumda olan Üniversite Mezunlarının şikayetlerinin de değerlendirildiği toplantı sonrasında açıklama yapan İlçe Başkanı Tamyüksel;

fazla olduğu bu vatandaşlarımız hemen hemen hergün bizlere ulaşmakta ve dertlerine çare aramaktalar. Haciz ve icra kıskacında elinde ki malını mülkünü kaybetme korkusu yaşayan çiftçimiz ve hayvancılarımız ile Üniversite yıllarında aldıkları KYK kredilerini ödeyemez durumda olan ve bu Kredi borcu ile hayata tutunmaya çalışan yeni mezunlarımıza yönelik yeniden bir düzenleme yapılmasını yandaş firmaların affedilen borçlarının bu vatandaşlarımızın mağduriyetlerini fazla fazla karşılayacak olduğunun unutulmamasını istiyoruz.

Yine bu zor dönemde canını dişine katarak mücadele eden binlercesi iş başında iken salgın hastalığa yakalanan hayatını kaybeden ailesinden ayrı kalan. Riskli olabilirler diye Yaşadığı mahallesinde oturduğu apartmanında kendisinden uzak durulan hatta bazı yerlerde kiraya ev dahi verilmeyen sağlık çalışanlarımızın ek ödemelerinin bir an önce yapılmasını. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının ve sosyal güvencelerinin sağlanmasının gerektiğini. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz.


alternatifsiz olarak kullandığımız ve  yolun gelişen ilçemizde ki trafik yoğunluğunu kaldıramayacak oranda dar olması anıt ağaçlarımızın bazılarının yola daha fazla girmiş olması bazılarının dallarının zama zaman yola dökülmesi dolayısıyla yaşanan trafik sorunu ve güvenlik zaafiyetleri dolayısıyla Çuhane Caddemiz yani namı diğer Ağaçlı Yolumuzun yükünü hafifletecek yaşanan trafik sorunu ve güvenlik zaafiyetini ortadan kaldıracak yeni bir alternatif bir yolun açılmasının gerekliliği defalarca dile getirildi.

Lakin çeşitli gerekçeler ile bu yol çalışması maalesef hayata geçirilemedi tabi bu esnada yol üzerinde ki anıt ağaçların bakımı da düzenli bir şekilde yapılmadı. Bu hafta başında ise Belediye ekiplerince yaşama şansı kalmamış ağaçlarımızın sökümü ve yoldan geçeceklerin güvenliğini tehtid edebilecek durumda dallanan diğer ağaçlarımızında budanması işlemine başlandı.

İYİ Parti Kartepe Teşkilatı olarak konu ile ilgili bilgi alabilmek maksadı ile gerekli görüşmeleri hızlıca yaptık ve gördük ki yapılan işlem için resmi tüm çalışmalar yapılmış mevcut durumda insan sağlığını tehdit edecek durumda olan ağaçların sökümü için gerekli tüm izinler alınmış.

Evet bu noktada belkide siyaseten ağaçlara neden bakım yapılmadı sorusu yada alternatif yol bu zamana kadar neden açılmadı sorusu sorulabilir hatta bakım yapsaydınız bu ağaçlar bugün kesilmezdi de denebilir.. lakin bugün bu yol kullanılıyor ise ve bir güvenlik tehdidi var ise Vakayı bir kenara bırakıp geçmişle uğraşmak bize bir şey kazandırmaz.

Bugünden sonrası için İYİ Parti olarak biz Belediyemize şu soruları soruyoruz 1 İlçemizin ve Kentimizin tarihi değerlerini yaşatmak için bundan sonra kalan Anıt Ağaçlarımızın düzenli bakımlarını yapacakmısınız 2 Sökülen ağaçların yerine yolu işgal etmeyecek şekilde yenilerini dikecekmisiniz 3 Alternatif yol çalışmasına ne zaman başlayacaksınız dedi.

Toplantıda alınan karar ile Salgının kontrolden çıkma seviyesine gelmiş olması ve vaka sayılarının her geçen gün artmasından dolayı İYİ Parti Kartepe İlçe Teşkilat Binasının alınacak ikinci bir karara kadar her gün açık olacağı lakin resmi ve önemli işlemler dışında ki ziyaretlere kısıtlama uygulayacağı. Bununla birlikte toplu olarak gerçekleştirilmesi planlanan tüm organizasyonların da iptal edildiğini bildirdiler.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑