Güncel

Gazeteciler 1 Mayıs yürüyüşüne katılacak

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kocaeli İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada 1 Mayıs'ta yapılacak yürüyüşe basın emekçileri davet edildi

27 Nisan 2019 Saat: 14:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 770 kez okunmuştur

Gazeteciler 1 Mayıs yürüyüşüne katılacak
Gazeteciler 1 Mayıs yürüyüşüne katılacak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Kocaeli'de çok büyük bir etkinlik gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu olan Türk-İş'in 1 Mayıs'ı Kocaeli'de kutlama kararının ardından hazırlıklık tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Türk-İş'e bağlı sendikalardan olan Türkiye GazetecilerSendikası da 1 Mayıs hazırlıklarını sürdürüyor. TGS'den yapılan açıklamada Kocaeli'deki basın emekçileri 1 Mayıs'a davet edildi.

TGS Kocaeli İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Gazeteciler Sendikası 1 Mayıs'a çağırıyor. Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 154. sıraya geriledi. Daha dün, Cumhuriyet gazetesi yazarları Kocaeli Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Haber yapmanın suç haline getirildiği ülkemizde gazeteciler artık kolay bir hedef haline geldi. Son bir kaç gün içerisinde olup bitenlere dahi baktığımız zaman Türkiye’de basına yönelik ciddi bir baskı olduğu görülüyor. Bu baskılara karşı gazetecileri dik durmaya, medya kuruluşlarını ve meslek örgütlerini dayanışma içerisinde olmaya davet ediyoruz. TGS Kocaeli olarak tüm medya çalışanlarını mesleğimize ve halkın haber alma hakkına sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta alanlara çağırıyoruz." denilen açıklamada basın emekçilerinin çalışma koşullarının da giderek kötüleştiğinin altı çizildi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑