Eğitim

Ferhat Dilek'ten davet var!

Ferhat Dilek'ten davet var! Haydi Kartepe Uçurtma Şenliğine...

2 Haziran 2019 Saat: 16:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.255 kez okunmuştur

Ferhat Dilekten davet var!
Ferhat Dilek'ten davet var!

Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ve Kartepe İlçesinde bulunun tüm okulların katılımı ile Geleceğinize Gelin Projesi kapsamında ilçemizde bulunan tüm okullardan yaklaşık 2000 öğrenci ve öğrenci velimizin katılımı ile 12 Haziran 2019 Çarşamba günü Suadiye Tabiat Parkında Eğreltidüzü Yaylası Kartepe Uçurtma Şenliği gerçekleştirilecek.

Gerçekleştirilecek olan Uçurtma Şenliğine tüm Kartepe'yi davet eden Kartepe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek açıklamasında şunları söyledi;

"Eğitimin en temel unsurları arasındaki iletişim sorunları eğitimde kaliteyi yükseltmek adına yapılan tüm çabalarımızı zayıflatmakta, eğitim için harcanması gereken enerjimizi tüketmekte iken Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonu ve ilçemizde bulunan tüm okulların katılımı ile eğitimin tüm paydaşlarını “Geleceğinize Gelin” projesiyle bir araya getirdik. Proje kapsamında; tüm okullarımız tarafından uygulanmak üzere, bir kısmı yıl boyunca, bir kısmı aylık olarak tekrar eden ve bir kısmı da yıl için de bir veya iki defa tekrar eden on beş farklı kategoride etkinlikler planlanmış ve hayata geçirilmiştir.

Geleceğinize Gelin” projesi kapsamında yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin en önemlilerinden biri olan Kartepe Uçurtma Şenliğini de, 12 Haziran 2019 Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında Kocaeli ve Kartepe’nin simge zirvelerinden olan Suadiye Tabiat Parkı’nda (Eğreltidüzü Yaylası) gerçekleştiriyoruz.

Eğitimin en temel özneleri olan öğrenci, öğretmen ve velilerimizin paylaşacak çok şeyi varken okul duvarları içerisindeki resmi ilişkiler, eğitimin tüm öznelerinin heyecanını yok ederken; Aynı duygular etrafında birleşmek, bir ipin ucunda el ele göğe yükselmek zor değil. Toprağı atalarımızın kanlarıyla boyanmış bu vatanın gökyüzünü kendi renklerimizle boyamak o kadar zor değil. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, birliğimizi ve beraberliğimizi yaşatmak için uçurtmanın ipini hep beraber tutmak zor değil. Yaklaşık iki bin öğrencimizle Suadiye Tabiat Parkı’nda( Eğreltidüzü Yaylası) Kartepe Uçurtma Şenliği’nde bir araya gelip birlik ve beraberliğimizi perçinliyoruz. Makama ulaşmak yerine yan yana yürürken, bir masanın iki tarafı olmak yerine aynı uçurtmanın ucundan tutarken, iletişim kurmanın daha kolay olacağı düşüncesiyle; fiziki ve beşeri derslerin en güzel mekânında, doğada çocukluğumuzu yaşayarak, çocuklarımızın heyecanına ortak olarak eğitimin tüm öznelerini bir araya getireceğimiz, “Kartepe Uçurtma Şenliği” etkinliğimizde tüm halkımızla birlikte olmaktan onur duyarız"

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑