Eğitim

Farklı bir eğitim öğretim dönemine merhaba

Ülkemiz 2016/2017 Eğitim-Öğretim dönemine çok farklı bir iklimde başlıyor.

28 Eylül 2016 Saat: 20:57
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.736 kez okunmuştur

Farklı bir eğitim öğretim dönemine merhaba
Farklı bir eğitim öğretim dönemine merhaba

Çanakkale’de 250 bin şehidin ödediği bedelle emanet edilen bu topraklarda, hain bir girişime 250 şehid ve binlerce gaziyle bir bedel daha ödeyen aziz milletimizin milyonlarca evladı bugün ders başı yapıyor.

Milletimizin bir daha böyle acılar yaşamaması için eğitim camiamıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza ağır sorumluluklar düşmektedir. Artık okullarımızda mankurtlaştırılmış zihinler yerine düşünen, soran, sorgulayan özgür kişiliklerin yetiştirilmesi zaruridir.

Düşüncenin değil düşünmenin öğretildiği bir eğitim iklimini oluşturmak; idarecisiyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisiyle, sivil toplum kuruluşu ile tüm eğitim bileşenlerinin ortak vazifesidir.

Eğitimcilerimiz bu sorumluluğunun gereğini yerine getirirken milletin geleceği ve sermayesi olan gençlerimiz de üzerinde yürüdükleri bu toprakların hangi ağır bedellerle kendilerine yurt edildiğinin bilincinde olmalıdır.

Gençlerimiz bilgi kadar bilinci de öncelemeli, büyük ve köklü bir medeniyetin temsilcisi olduklarının, kültür emperyalizminin istilasına uğramış medeniyetimizi yeniden asli mecrasına taşımak zorunda ve sorumluluğunda olduklarının farkında olmalılar.
Yeni bir istiklal savaşından zaferle çıktığımız bu iklimde birçok eksiğe rağmen yeni bir döneme ve yeni bir zihin inşasına merhaba diyoruz.

ÖNDER olarak geçmişte olduğu gibi bugün de eğitim camiamızın ve gençlerimizin hizmetinde olduğumuzu, bu doğrultuda üzerimize düşen sorumluluğun farkında olduğumuzu aziz milletimize saygıyla arz ederiz.

Yarınlarımızın bugünden daha güzel olması dileğiyle, Vira bismillah!

Halit Bekiroğlu
ÖNDER Genel Başkanı

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑