Siyaset

Evden çıkmayanlar nasıl geçimini sağlayacak ?

Corona Virüsü nedeniyle Türkiye'de sıkı tedbirler alınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün ekonomik tedbirleri bir paket olarak açıklamıştı.

19 Mart 2020 Saat: 21:29
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.089 kez okunmuştur

Evden çıkmayanlar nasıl geçimini sağlayacak ?
Evden çıkmayanlar nasıl geçimini sağlayacak ?
İyi Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın dışarı çıkmaması yönünde yaptığı çağrı sonrası bir açıklama yaparak, 'Küçük esnaf ve günlük yevmiye sistemi ile çalışan insanlar evde kaldıklarında karşılaşacakları ekonomik sıkıntılar ne olacak' dedi

Corona Virüsü nedeniyle Türkiye'de sıkı tedbirler alınırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki gün ekonomik tedbirleri bir paket olarak açıklamıştı. Bu açıklamayı ve son gelişmeleri İyi Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel yazılı bir açıklama ile değerlendirdi. 
Bir süredir tüm dünyayı saran ve her açıdan insanların yaşam standartlarını sarsan bir virüs salgınıyla karşı karşı karşıya olduğumuzu belirten Haluk Tamtüksel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi, 'Her insanın sağlıklı bir yaşam sürme hakkı nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi bir takım önlemler alınmakta ve herkesin bu önlemlere uyması beklenmektedir. Gelişmeler hakkında en doğru karar ve açıklamaları sorumluluk üstlenen kişi ve kurumlardan beklemekte en doğal haklarımız arasında yer almaktadır. Lakin gün geçtikçe ortaya çıkan tablo, ülkemizi yönetenlerin; salgınla alakalı yeterli ekonomik ve bilimsel hazırlık yapmadıklarını göstermekte. Salgın zincirinin kırılması için insanların evde kalması gerekliliği aşikar iken, topyekün bir yasak hayata geçirilememektedir.

Yapılan açıklamada virüsle mücadele yerine; uçak bilet fiyatları, turistik otel vergileri ve konut kredilerinden bahsedilmiş. Bu durumdan asıl etkilenecek olan küçük esnaf ve günlük yevmiye sistemi ile çalışan insanların evde kaldıklarında karşılaşacakları ekonomik sıkıntılara bir çözüm yolu gösterilmeyerek. İnsanlarda ki ekonomik korkunun, virüs korkusunun önüne geçmesine mani olunamamıştır.

Bu genel değerlendirmeden sonra bir kaç gündür yerel basında da yer alan ve özellikle ilçemiz Kartepe de Corona Virüs kadar olmasa da büyük ses ve tepkiler neden olan Körfez Belediye eski Başkanı İsmail Baran'ın istisnai memur kadrosundan Kartepe Belediyesi'nde görevlendirilmesi ile ilgili henüz sorumluluk sahiplerinden somut veya soyut herhangi bir açıklama gelmemesi bize göre sükut ikrardandır sözü ile aynı anlama gelmektedir. 

Eğer hedef; cevap vermeyelim nasıl olsa iki güne unutulur ise o konuda da yanıldıklarını biz kendilerine açıklama yapmamaya devam ettiklerinde göstereceğiz. Bu bağlamda; Hukukçu oluşunu her platformda ön plana çıkartan ve belediyenin geçen dönem ki yönetimini kadro, bütçe gibi konularda eleştiren belediye başkanımıza, ilçemiz de işe ihtiyacı olan liyakat sahibi ve eğitimli onca genç var iken. Dini inancımıza göre kul haklarının günah olduğunu hatırlatarak. Söz konusu eski belediye başkanı İsmail Baran üzerinden, Kartepe belediyesinin hangi gerekçe ile viral geçişlere köprü yapıldığını ve  nedenlerini en kısa sürede kamuoyuna net bir ifadeyle açıklamasını beklemekte olduğumuzu ifade eder'

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑