Güncel

EŞME'NİN 700 YILLIK TARİHİNE YAKIŞIR KONAK

Kartepe Belediyesi, Eşme’nin 700 yıllık tarihine yakışır bir mahalle konağı bitme noktasına getirdi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Eşme Mahalle Konağı’nı yerinde inceledi.

17 Ekim 2018 Saat: 13:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 845 kez okunmuştur

EŞMENİN 700 YILLIK TARİHİNE YAKIŞIR KONAK
EŞME'NİN 700 YILLIK TARİHİNE YAKIŞIR KONAK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in seçim taahhütleri arasında yer alan mahalle konaklarının yapımına aralıksız devam ediliyor. Eşme Mahallesi’nde 700 yıllık tarihine uygun yapılan mahalle konağı görenleri hayran bırakıyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve beraberinde ki heyet Eşme Mahalle Konağı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

FONKSİYONEL YAPI

Kartepe Belediyesi Eşme Mahalle Konağı iki kattan oluşuyor. Birinci katında KAR-MEK kursları için iki sınıf, dikiş-nakış kursları 36 metre kare olan iki sınıfta, Eşme Mahalle Muhtarlığı, 17 metre kare alanda mahalle sakinlerine hizmet verecek. İkinci katta ise 17 metre kare ve 25 metre kareden oluşan öğrenci derslikleri ve 45 metre kare eğitim salonu yapıldı. Konak içerisinde teknik oda, bay-bayan wc, bay-bayan ibadethane ve engelliler yolu da bulunacak.

YATIRIMIN MERKEZİ

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Eşme Mahallesi 700 yıllık tarihi ile ilçemize ayrı bir değer katmaktadır. Hemşehrilerimize yıllarca belediye hizmet binası olarak hizmet veren bina tarihi, sosyal ve kültürel yapıya uygun olarak yeniden düzenlendi. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması ile Eşme’ye ayrı bir değer katacak. Kartepemiz genelinde yapılan mahalle konaklarının hepsi bitme noktasında geldi. Mahalle konaklarımız hemşehrilerimizin ihtiyacı olan bütün hizmetleri verecek. Herşey Kartepemiz için diyerek çıktımız yolda yapılan yatırımlarla geleceğin Kartepesini inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑