Güncel

Erdoğan Gölcük’te “2020’de Piri Reis hazır olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gölcük Donanma Komutanlığında gerçekleştirilecek tören için ilimize geldi.

22 Aralık 2019 Saat: 16:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 591 kez okunmuştur

Erdoğan Gölcük’te “2020’de Piri Reis hazır olacak”
Erdoğan Gölcük’te “2020’de Piri Reis hazır olacak”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Donanma Komutanlığında gerçekleştirilecek tören için ilimize geldi.

Erdoğan ilk olarak Gölcük Donanma Tersanesinde yapımı süren 6 adet yeni tip denizaltından ili olan TCG Pirireis denizaltısının törenle havuza çekilmesi törenine, sonrasında ise 5. denizaltı TCG Seydialireis denizaltısının ilk kaynak törenine katılım sağladı.

Erdoğan’ı; AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu karşıladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karasomanoğlu da protokoldeki yerini alan isimlerden oldu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları 

“Bugün burada ülkemizin önemli sanayi savunma önemli projesi olan denizaltımız için buradayız. İnşallah 2020’de piri reis hizmete hazır olacak. İnşallah Selman Resin inşaatına başlayacağız. Her yıl bir denizaltımız hizmete girecektir. 6 Deniz altı daha deniz kuvvetlerimize hizmet vermeye başlayacaktır.

Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Milli Denizaltı projemizi hayata geçireceğiz. Denizaltılarımıza isimleri verilen Reislerimizin geçmişleri kahramanlıklarla dolu.

Türkiye olarak geleceğimize güvenle bakmak için önce maziden asiye güçlü bir köprü kurmalıyız. Milletimize bilinçli bir şekilde geçmişi unutturulmak istenmişti. Sanki bu millet gökten zenbille inmişti. Hakikat güneşini kapatamayacaklar.

Sadece Cumhurbaşkanlığı forsunda temsil edilen kuruların devletlere baktığımızda her yerde izimiz vardır. Bu milletin tarihini bilmeyenler attığımız her adımda burada ne işiniz var diyor. Halbuki bizimde onlara bu zamana kadar niye burada olmamışız demeliyiz.

Suriye’de yürüttüğümüz politikaların amacı budur. Denizcilerimiz ağırlıkta olduğu şu platformda politikalarımızın üzerinde biraz daha durmak istiyorum.

Akdeniz’de onları adım atamayacak hale getirmeliyiz. Bizim kimsenin hakkını hukukunu gasp etme niyetimiz yoktur.

Şahyet KKTC ile başlattığımız süreçte size bırakın ekonomik durumları olta atacak yer bile bulamayacaksınız.

Hamdolsun ülkemiz artık bu tür sinsi saldırılara karşı kendi hakkını hukukunu savunacak iradeye sahiptir." dedi

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑