Ekonomi

Elimsan’a haciz geldi!

Ocak ayından bu yana 300 işçiyi işten çıkaran ve haklarını ödemeyen Elimsan’a haciz şoku

28 Eylül 2018 Saat: 15:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.275 kez okunmuştur

Elimsan’a haciz geldi!
Elimsan’a haciz geldi!

Ocak ayından bu yana yaklaşık 300 işçiyi işten çıkarmakla gündeme gelen Elimsan Fabrikası şimdi de tedarikçi firmaların haczi ile karşı karşıya kaldı. Tedarikçi firmalar yaklaşık 2 yıldır verdikleri hammaddenin parasını alamadığı için önceki gün haciz işlemi için fabrikaya girdi. Fabrikada bilgisayar, masa-sandalye ve hammaddenin alınması üzerine fabrikanın Suudi Arabistanlı ortaklarının devreye girdiği öğrenildi. Suudi Arabistanlı yöneticilerin borçları ödeyeceği ile ilgili sözünün üzerine haciz edilen malların bırakıldığı ve yöneticilerin ödeme yapmasının beklendiği belirtildi.

30 EYLÜL’E KADAR SÜRE İSTEDİLER

İşçilerin fabrika önünde yaptığı eylemin ardından fabrika yönetimi işçilerden 30 Eylül’e kadar süre istedi. Ancak bu süre içinde fabrikaya gelen haciz, işçilerin alacaklarını bir kez daha tehlikeye koydu. Haciz yapan firmalardan alınan bilgiye gire içerde çok sayıda tedarikçinin alacakları için haciz işlemi yaptığı ve alacaklarının ödenmesini beklediği belirtildi.

 

ARAÇLAR HALA FİRMADA

Haciz işleminde 5 firmanın fabrikaya icra memurları ve araçları ile birlikte geldiği öğrenildi. Akşam saatlerine kadar fabrikada bekleyen firmalar fabrikanın bilgisayarlarını, masa-sandalye ve hammaddesini hicaz ettiği belirtildi. Ancak firmaların malları araçlara yüklemesinin ardından fabrikanın Suudi Arabistanlı ortaklarının devreye girdiği öğrenildi. Suudi yöneticilerin firmalara ödeme noktasında söz vermesinin ardından haciz işlemi durduruldu. Ancak firmalar araçlarını ve personelini fabrikadan çıkarmadı.

KONKORDATO NİYETİMİZ YOK

Satın Alma Müdürü Adem Köse, “Elimsan’da bir kriz yaşandı. Haciz ve icra memurları gelmeye başladı. Arap yöneticiler en son gelip mevcut yönetimi görevden aldı. Kardeş kuruluşumuz olan Demirer kablo satıldı. Buradan gelecek parayla ödemeleri yapacağız. Tedarikçilere bir yazı hazırladık. 10 gün bekleyin diye. Paraları ödeyeceğiz. Kısmen bir üretim var. 50 milyon dolarlık bir sipariş var yüzde 80’i ihracat. Üretime devam etmek istiyoruz. Tek derdimiz Elimsan’ın ölmemesi. Hacizler başlarsa işçiler ölecek. Konkordato gibi bir niyetimiz yok. İflas edersek mağdur kalmak istemiyoruz. Demirer Kablodan 67 milyar dolarlık satış gerçekleşti. Acil ödememiz gereken 10 milyon dolar varken ortalama 25 milyon dolarlık bir borç var” diye konuştu.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑