Eğitim

Ehliyet sınavlarına "video"lu standart geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) ehliyet direksiyon uygulama sınavlarının ülke genelinde aynı standartta yapılması amacıyla uygulanması gereken kuralları içeren özel bir video hazırlandı.

5 Ekim 2016 Saat: 15:36
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.416 kez okunmuştur

Ehliyet sınavlarına videolu standart geliyor
Ehliyet sınavlarına "video"lu standart geliyor

Bakanlık, Motorlu Taşıt Sürücüleri kurslarına yönelik çalışmalarına yenisini ekledi.
Bakanlığın illere gönderdiği ve sınavlardan önce sınavı yapanlara izlettirilmesi istenen 20 dakikalık videoda, adaylara davranış tarzından sınavlarda uyulması gerekli kurallara kadar tüm detaylar yer alıyor.


Hazırlanan video ile ehliyet sınavlarının ikinci basamağı olan direksiyon uygulama sınavlarının ülke genelinde aynı standartlarda yapılabilmesi hedefleniyor.
Kurgu ve senaryosu MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve İstanbul Sürücü Kursları Federasyonu tarafından Genel Müdürlük adına çekimi yapılan direksiyon uygulama sınav videosu, kursiyerlerin, kursta görevli personelin, sınav yapıcılarının ve sınavda görev alan tüm personelin görevlerini daha iyi yapabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlandı.
Direksiyon uygulama sınavlarından önce seyrettirilecek video ile eğitimlere büyük katkı sağlanması ve ülke genelinde belli bir standardın yakalanması öngörülüyor.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑