Spor

D&Ş Menajerlik Çok Aktif

D&Ş Menajerlik Spor Müdürü Derviş ŞAHİN, sportif faaliyetlerini başkent Ankara’da sürdürmekte .

31 Ocak 2020 Saat: 14:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.041 kez okunmuştur

D&Ş Menajerlik Çok Aktif
D&Ş Menajerlik Çok Aktif

D&Ş Menajerlik Spor Müdürü Derviş ŞAHİN, sportif faaliyetlerini başkent Ankara’da sürdürmekte olup, modern futbola özgü bilimsel ve yönetimsel çalışmalarıyla, Türkiye’de profesyonel ve bölgesel amatör lige, aynı zamanda Kıbrıs kulüplerine gerçekleştirdiği transferler ile dikkat çekmektedir. Kariyer eğitimlerini, Anadolu, Gazi, Hitit ve Alanya Alaadin Keykubat Üniversitelerinde; Spor Yönetimi, Spor Yöneticiliği, Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Futbol Antrenörlüğü üzerine tamamlamış olan Derviş ŞAHİN hocamız Türk Futbolu ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti:
Futbola dair her ne söylersem söyleyeyim futbolun benim hayatımdaki yerini tam olarak ifade etmiş olmam. Kısaca şöyle ifade etmem gerekirse, futbola, bir oyuncu olarak başlamıştım ancak küçük yaşta geçirdiğim bir sakatlık sebebiyle devam edemedim. Bu durum içimde ukte olarak ömrüm boyuncu kalacaktır. Belki de bu sebeple Türkiye’de ben gibi içi futbol aşkı ile yanan genç bedenlere ışık tutmayı kendime bir vazife bildim. Bu vazifeyi üstlenirken de her gencin hayalinde olan ‘Şampiyonlar Ligi arenasında boy göstermek’ umudunu yeşertmek, yeşertirken de yönetimsel, bilimsel ve eğitsel bakış açısıyla, bir eğitimci ve yol gösteren olarak yanlarında olmaya çalışmaktayım. Hepimizin bildiği gibi tüm futbolcuların çok büyük yerlere gelmesi mümkün değil. Bizim D&Ş Menajerlik olarak yaptığımız, İngiltere Premier Lig sistemine benzer çalışma protokolümüzle, bir futbolcunun gelebileceği en iyi seviyeye gelmesinde adım adım ve her yönüyle destek sunmaktır. Çalışma prensiplerimize uygun yetenekli genç sporculara, öncelikle bir hedef koyarak planlama, kulube bağlılığını (örgütleme) sağlayarak yönlendirmelerimizle (yöneltme), eşgüdümlü (koordineli) çalışma ve bilimsel antrenman metotlarıyla fiziksel antrenmanlar uyguluyoruz. Sadece bunlarla kalmayıp sporcunun psikolojisine yönelik olumsuz durumlarda, mental açıdan sporcunun iyi bir psikolojiye sahip olması ve kaliteli insan olması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Biliyoruz ki sporcunun psikolojik yönü ve sosyal hayatı olumlu olduğunda futbol performansına da bu durum olumlu yansımaktadır. İşte bu gibi sebeplerden dolayı futbolcumuza sağladığımız kulübün sosyal ve psikolojik anlamda da futbolcunun ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde olmasına dikkat ediyoruz. Deneyimlerimiz ışığında onlara, başarı, rol, güç bakımından destekler veriyoruz. Yetenekli ve karakterli, ışık gördüğümüz tüm futbolcularla çalışıyoruz. Bu işi tamamen para için yapan, insanların yeteneğini önemsemeden torpille oyuncuları hak etmedikleri yerlere getiren kişiler de var, biz onlardan değiliz. Yeri gelmişken futbolcuların ailelerine de birkaç şey söylemeden edemeyeceğim. Yetenekli çocuklarınızı yetenekleri doğrultusunda yönlendirdiğiniz zaman zaten başarı kendiliğinden gelecektir. Çocuklarınızı torpille bir yerlere getirmeye çalıştığınızda onlara en büyük kötülüğü siz yapmış oluyorsunuz. Çocukları ‘Tepeden İnme’ futbolcu yapmaya çalışmak yerine onlara gerçek bir sporcu karakteri aşılamanız ve çalışma disiplini edinmesi için desteklenmeniz en doğru adımlar olacaktır.
Sözlerimi tamamlamadan önce benim bu aşamaya gelmemde, düşüncelerime yön veren ve bilgi birikimime destek vererek hümanist düşüncelerle yanımda olan tüm samimiyetiyle fikir sunan akademik eğitimimdeki hocalarıma ve yaklaşık yedi sene önce D&Ş Menajerliğin kurulmasında bize büyük güven duyduğunu dile getirerek doğru adımları atmamıza destek olan, bir dönem Elazığspor (Türkiye TFF 1.Ligde iken) teknik direktörlüğünü yapmış, şu sıralar 3.lig ekiplerinden Çankaya FK Genel Koordinatörlüğü yapan çok kıymetli ŞERAFETTİN TUTAŞ Hocamıza her şey için teşekkür ediyorum. Bu mesleğe başladığımdan beri bir kişi kazanmak bile benim için bir başarı bir rekor idi. Bu yüzden hayatımda, futbol ile alakalı başından beri en ufak gelgitim olmadı ve karar verdim, hep sevdim çünkü ben futbola inandım. Futbolun beni daha doğru daha iyi bir insan yapacağına düşündüm, umarım öyle yapmıştır. Teşekkür ederim.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑