Siyaset

CHP'li genç başkandan yönetime sert sözler

CHP’de geçtiğimiz günlerde Üniversite Komisyonu Başkanlığına Çağatay Suat getirilmişti.

12 Eylül 2018 Saat: 12:51
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 777 kez okunmuştur

CHPli genç başkandan yönetime sert sözler
CHP'li genç başkandan yönetime sert sözler

CHP Üniversite Komisyonu Başkanı Anıl Deniz Pişkin, il gençlik kollarında yapılan bu görevlendirmeyi sert bir dille eleştirdi.

CHP’de geçtiğimiz günlerde Üniversite Komisyonu Başkanlığına Çağatay Suat getirilmiş, Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız bu görevlendirmeyi uzun süredir boş olan Üniversite Komisyon Başkanlığına İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulumuz tarafından Atanan Çağatay Suat Arkadaşımıza Başarılar Diliyoruz” notuyla duyurmuştu. Bu görevlendirmenin ardından eski Üniversite Komisyonu Başkanı Anıl Deniz Pişkin, İl Gençlik Kolları yönetiminin kendisi görevde olduğu halde  bilgi verilmeden bu görevlendirmenin yapıldığını açıkladı. Pişkin’in sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

 

 "İki yılı aşkın bir süredir sorumluluğunu üstlenmiş olduğum partimizin üniversite sorumluluğuna mevcut gençlik kolları il yönetimi tarafından bizler ile iletişim kurulup görüşülmeksizin başka bir arkadaşımız görevlendirilmiştir. Konuya  ilişkin bu noktaya nasıl geldik diye bir paraf açarak hemen bir özet geçeyim; Bilindiği üzere il gençlik kolları başkanlığı adaylığım söz konusu idi lakin gençler dışında herkesin sürece müdahil oluşu ve nabızların yersiz yükselişi, büyüklerin kavgasına taraf olup ilişkilerini yıpratan bir gençlik manzarası karşısında şahsım ve omuzdaşlarımız ile seçimde aday olmama kararı alıp mevcut yönetimden yana bir destekte bulunmuştuk (örgütümüzün bir dönem daha bekle nasihatine uyarak).

 

Vaatler verildi tutulmadı

Seçim sürecinde gençlere sözümüz var birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz vaadi ile görevi devralan mevcut gençlik kolları il başkanı süreç boyunca şahsım ve tüm üniversiteli arkadaşlarımızı hiçbir çalışmaya dahil etmemiş, sürecin içerisine katmamış, yetmezmiş gibi bir de bu kenti bu kentin çocukları yönetecek sloganı ile yurdun dört bir yanından elinde cumhuriyet meşalesi ile eğitim almak üzere gelmiş partimizin donanımlı, nitelikli genç evlatlarını ayrıştırmış, yeri gelmiş "merhaba arkadaşlar" demeyi bile çok görüp selam vermemiştir. Tüm bunlara karşın Üniversite Komisyonumuz partimiz için gerek kampüste, gerek mahallelerde çalışmalarına devam etmiş hatta bununla da kalmamış erken seçim sürecinde Seçim Koordinasyon Kurulunda görev almış, seçim günü ise her bir üniversiteli arkadaşımız sandık başında sandık görevlisi olarak görevini icra etmiştir.(Dileyenler ilçe başkanlığımızdan ya da mahalle temsilcilerimizden sandık görevlisi arkadaşlarımızın listesine ulaşabilirler.) Önümüzde bir yerel seçim olmasına rağmen partinin gençlerini ayrıştırıp partiden uzaklaştırmaya çalışmak bu partiye yürekten inanmış hiçbir şahsın yapacağı bir hamle değilken görüyoruz ki bu kenti bu kentin çocukları yönetecek diyenler bu kenti çoktan gözden çıkarmışlar. Bizler üniversiteli gençler olarak tek arzumuz Umuttepe'den yaktığımız ışığın tüm Kocaeli'yi aydınlatmasıdır.

 

Bu kentin menfaatleri için hizmet ediyorum

Ben bu kente üniversite öğrenimini tamamlamak üzere gelmiş 22 yaşında tüm aile bireyleri Çorum'da olmasına karşın 4 yıldır bu kentin menfaaleri için hizmet eden bu partinin genç bir filizi olarak, şahsım ve yol arkadaşlarımıza yapılmış bu ötekileştirici söylemler,davranışlar ve bir CHP'li gence hiç ama hiç yakışmayacak tutumları tüm örgütümüzün ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Unutmadan ; bu kenti bu kentin çocukları yönetecek sloganı ile yola çıkanlar yerel seçimler öncesi aday adaylarına da aynı ithamda bulunabilecekler mi? Biz mücadelemizi kağıt üzerinde yapılmış bir atama yazısı üzerine kurmadık,biz mücadelemizi kampüsümüzde,mahallelerimizde ve sokaklarda kurduk,oralarda da ayakta tutmaya her gün bir önceki günden daha güçlü olmaya devam edeceğiz. Partimiz için mücadele etmek için herhangi bir koltuğa ya da makama ihtiyacımız yoktur. Bizim küçük insanların büyük kibirleri önünde eğecek boynumuz yoktur. CUMHURİYET HALK PARTİSİ DAVASINA İNANMIŞ İNSANLARIN ÖRGÜTÜDÜR, TEŞKİLAT DEĞİL... BAŞKA BİR GELECEK HAYALİMİZİN OLANCA ATEŞİ İLE TÜM ÖRGÜTÜMÜZE SAYGI VE SEVGİLERİMİZİ İLETİYORUZ. YEŞERTECEĞİMİZ BİR MEMLEKET KAZANACAĞIMIZ BİR YAŞAM VAR BİZİM."

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑