Siyaset

“CHP KARTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OFLUOĞLU HİZMETLER YETERLİ DEĞİL..!”

“OFLUOĞLU HALKIMIZIN HİZMETİNE TALİBİM…”DEDİ. ZEYNEP AŞCI:” İlk Olarak TEMEL OFLUOĞLU Kimdir”?

26 Kasım 2018 Saat: 20:32
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.105 kez okunmuştur

“CHP KARTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OFLUOĞLU HİZMETLER YETERLİ DEĞİL..!”
“CHP KARTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OFLUOĞLU HİZMETLER YETERLİ DEĞİL..!”

TEMEL OFLUOĞLU: 1958 TRABZON / ARSİN – doğumluyum. Evli ve dört çocuk babasıyım. 1964 yılından beri KARTEPE / KÖSEKÖY ’de ikamet etmekteyim. İlköğrenimimi MAŞUKİYE ve Büyük Derbent ’de tamamladım. İSTANBUL ÇEMBERLİTAŞ ÖZEL MESLEK ve TEKNİK Okulu mezunuyum.

1983-2007 yılları arasında, Deniz Eğitim Öğretim Komutanlığı- Bakım Onarım Elektronik biriminde görev yaptım.11 yıl Türk-Harp İş Sendikasında, İşyeri Temsilciliği görevinde bulundum.

2007 yılında emekliye ayrılıp Emekli-Sen Üyesi olarak emeklilerin hak arayışına destek vermeye devam ettim. Halen serbest meslek erbabı olup, Arıcılık ve Meyvecilik konusunda faaliyet göstererek iş hayatımı sürdürmekteyim.

2008 yılında KARTEPE ilçesinin oluşumu sırasında ve sonrasında;

-KARTEPE Sivil İnisiyatif Platformu Yöneticiliği,

- Okul Aile Birliği Başkanlıkları,

-Uyuşturucu ile Mücadele Platformu Üyeliği,

-KARTEPE Belediyesi Kent Konseyi Turizm Komisyonluğu Başkanlığı görevlerinde bulundum.

PARTİMİZİN ÇATISI ALTINDA;

-Cumhuriyet Halk Partisi Köseköy Belde Başkanlığı,

-Kartepe Kurucu İlçe Sekreterliği,

-Örgütlenme Komisyon Üyeliği,

-Proje Hazırlama Komisyon Üyeliği görevlerini yerini getirdim.


AŞCI : “Kaç yıldır meclis üyesisiniz”?

OFLUOĞLU : “2014 yılından beri partimiz Kartepe İlçe Meclis Üyeliği ve Kartepe Grup Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmekteyim.


AŞCI: “KARTEPE’de Belediye başkan aday adayı olmayı neden istediniz”?

OFLUOĞLU: “Halk ve parti tabanımızda oluşan teveccüh sonucu, 2019 yerel seçimlerinde partimizi iktidara taşımak için sahip olduğum belediyecilik tecrübesi, bilgi ve birikimimle, bölge insanının haklı sorunlarına dokunarak, eşit hizmet üretip, bölgenin sorunlarına kalıcı çözümler getirmek hedefiyle aday olmaya karar verdim.

Kimseyi ayırmaksızın, ötekileştirmeden, hizmetlerimizi sunabilmeyi amaç ediniyorum. Olaylara hemen hakim olabilmemi sağlayan bilgi ve birikimimin bana verdiği cesaretle aday olmayı istedim. Eğer adaylığa kalıp seçilirsem bana kimin oy verip vermediğine bakmaksızın halkımız her kesimini kucaklayıp onlara hizmet vermeyi amaçlıyorum.


AŞCI: “KARTEPE Belediyesinden yeterli hizmet geldi mi? / Hizmetlerden yapılmayanlar nelerdir”?

OFLUOĞLU: “Yeterli hizmet gelmedi. Kartepemiz 10 beldeden birleştiği için sıkıntı devam ediyor, hizmetler adil dağıtılmıyor bu büyük bir sıkıntı ve beni rahatsız ediyor.

Yeni bir kent olduk fakat adliyesi olmayan, hastanesi olmayan, vergi dairesi olmayan halen İzmit’e bağlı bir ilçeyiz.

Kartepe belediye başkanının 41 projesi vardı, burada vaatlerin, bu stratejik planlarda da mevcut, yani 5393 nolu belediye kanunun 41. Maddesi gereğince stratejik planlar,6 ay içerisinde yapılır diyor. Fakat bu 41 proje içerisinde yapılanlarda var yapılmayan veya hiç başlanmamış olanlarda var.

Bu 41 proje konusunda bitirilmeyenlerden örnek vermek gerekirse; Köseköy yerleşkesindeki, yüzme havuzu projesi var başlandı fakat bitirilemedi. Halen devam etmektedir. Büyükşehir belediyesiyle ortak yürütülen bir projedir. Bir diğer örnek ise battı-çıktı yolu projesi halen devam etmektedir.

Kartepe belediyesi planlamalarını iyi bir şekilde yapılamadığı için büyükşehirle yapılan ortak projelerde aksamalar, sıkıntılar çıktı.

Kartepe de açılacak olan gençlik merkezi projesi vardı. Bu da yapılamadı. 25.000 öğrenci potansiyeli olan bir yere bu proje yapılamadı. Bu potansiyel güç değerlendirilip kullanılamadı.

Toplu konut alanları projesi için ise, kentsel dönüşüm anlamında halkla anlaşamadıkları için bir başarı sağlanamadı.

Kent merkezi bağlantı yolları, kent merkezimiz için önemli olan yani kentimizi oraya taşıyacak olan ana arterleri oralara koydular fakat onların hiçbiri gerçekleştirilemedi.

 

“ KARTEPE BELEDİYE BAŞKANININ 41 PROJESİNDEN BAZILARI;

-Derbent kuzu yayla yolu projesi: yapıldı fakat bu yol kış mevsiminde yanlış eğimler verildiği için başarılı bir proje olmayıp, kışın bu yollar kapatılmaktadır. Kazalara can kayıplarına neden olmasın diye.

-Suadiye meydan projesi: Devam ediyor, daha bitirilemedi.

-Acısu üst geçit projesi: Yapıldı fakat vatandaşımıza sunulduğu şekilde yapılmadı. Asansörlü olduğu halde kullanışlı hale getirilemedi. Vatandaşımız yollardan geçiyorlar. Acısu ’da gerçek anlamda kullanışlı birkaç tane üst geçide ihtiyaç var.

-Semt spor salonları projesi: Bir tanesi yapıldı, bir tanesine başlandı. Fakat orada da TEM Otoyolunun istimlağına düştü, o da iptal olunacak.

-Sapanca gölü kıyı kenarı-yürüyüş yolu projesi: Bu turistlik olan önemli bir proje, hiç başlanılmadı.

-Eşme kültür merkezi projesi: Çok önemli eşmeye vaat edilmiş bir projeydi. Bu projeye vatandaşımızda hassasiyet göstermişti. Bizimde önergelerimizle gündeme taşıdığımız proje maalesef hayata geçirilemedi.

-Kent mezarlığı projesi: Yeri ayarlandı, fakat hizmete açılamadı. Bu da sorgulanması gereken bir projedir.

-Beşevler D100 Girişi sinyalizasyonu projesi: Büyükşehir kapsamında olan bir proje, Bu giriş söz verildi. Fakat bir türlü hayata geçirilemedi. Oradan giriş çıkış yapan vatandaşlarımız, çok uzun mesafelerden dolaşarak, mahallelerine ulaşabilmektedir. Bu anlamda oradaki halkımız büyük sıkıntı içerisindedir.

-Tepetarla-Derbent-Acısu Rekreasyon Alanı projesi: Büyükşehir belediyesiyle ortak yürütülecek bir projeydi, fakat başlanmadı, çünkü Kartepe belediyesinin bütçesi yanlış yönetildiği için, bunun altından tek başına çıkma şansı yoktur. Bu projeyi hayata geçirme şansı çok zayıftır.


AŞCI: “Görüşleriniz ve Projeleriniz nelerdir?- Başkan oluşanız neleri farklı yapacaksınız”?

OFLUOĞLU: “ Projeler anlamında tespit ettiğim bir şey var, vatandaşımıza sorulmadan, dayatma projeler üretiliyor, bu kabul edilecek bir şey değildir, yanlıştır. Vatandaşımızın görüşü en az üç örnek proje yapılarak görüşü ve tepkisini ölçmemiz gerekiyor.

Eğer başkan olursam projelerim konusunda kesinlikle her projemde 3 farlı örnekle çıkacağım ve tanıtım projesi olacak, mutlaka halkımızın görüşü alınıp, katkı da bulunması sağlanacak. Buda benim meclise verdiğim önergelerden bir tanesidir. Çünkü her yaptığımız halkımız parası ile yapılıyor. Önerilerini almamız gerekiyor mutlaka böyle düşünüyorum.

Bir diğer önergem ise Bir kentin kent olabilmesi için önce alt yapısının sorunsuz olması gerekiyor, çünkü sorunlu bir alt yapıya sahip hiçbir yere yatırımcı gelmez. Bu bağlamda çalışmalarımız yürüteceğiz.

Kartepe’nin bütün noktalarında Yağmur suyu, Kar suyu, İçme suyunu sorunsuz hale getirmek bizim görevimizdir. Bu nedenle bu çalışmalarımızı kademe kademe, aşama aşama yamak zorundayız.

Belediye bütçesini düzenlemeyi ve ekonomik kullanmayı, Halkımız için en yararlı şekilde kullanmayı, Kartepe halkının ihtiyaçlarına yönelik kültürel, sosyal, yatırım, amaçlı ihtiyaçlarına yönelmesini planlıyorum ve kararlıyım.

Kartepe belediyesinin 80 milyon borcu var, bunların 33 milyonu prim borcu, 27 milyonu vergi borcu,20 milyonda piyasa borcu vardır.  Kartepe belediyesinin bütçesinin karadelikleri vardır. Bunlar bizim tarafımızdan göz önüne alınarak, mutlaka tasarrufa gidilerek, uygulanabilir gerçekçi bütçe yapmak hedeflerimizden biridir.

25.000 öğrencisi (ilk, orta ve lise) olan bir ilçeyiz bunları harekete geçirip gençlik lokali gibi bir projemiz var, gençliğimizi yani geleceğimizi bir araya toplayan büyük bir kütüphane açmak.

Katma değeri yüksek bir meslek eğitimi lisesi, meslek öğretip işi garanti olan ve işe girildiği zaman maaşları da yüksek olan bir meslek lisesini Kartepemize taşımayı amaçlıyorum. Bu benim geçlerimiz için hayalimdir. Çünkü gençlerimiz çok düşük ücretlerle çalıştırılıp sömürülüyorlar.

Yayla Mesire alanlarını halka açmak, Paralı olamayan yani giriş ve masa parası alınmayan Çayı ve benzeri şeyleri belediye tarafından yapılan aracıya gerek duyulmadan, belediyenin işletiminde olan, temizlik işleriyle ilgilide birkaç tane insana istihdam sağlanabilecek bir projemiz var, Herkesin gelebileceği, belediye başkanının da gelebileceği halkla iç içe olabileceği bir yer olmasını planlıyorum.

En önemli projelerimden biride Çevre temizliği konusunda bir planım var. Bütün toplumu harekete geçirebilecek, benim özel bir projemdir. Güzel çevremiz için farklı bir yöntem uygulayacağım. İnsanlarımızı hem teşvik edecek, hem de çevremizi temiz tutma kampanyaları başlatacağım. Hem de diğer kentlerimize örnek bir proje olacak. Bu projemin detaylarını Adaylığım kesinleştiğinde detaylı olarak açıklayacağım. Halkımızı eğitecek, gençliğimize örnek olacak ve eğitecek Çevremizi temiz tutacaktır. Benim araştırarak bulduğum bir projedir.

“ADAYLIĞIM KESİNLEŞTİĞİ ZAMAN PROJELERİMLE KARTEPE HALKININ ÖNÜNE ÇIKACAĞIM.”











 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑