Güncel

Bu sivrisineğe dikkat! Belediye alarm verdi!

Güneydoğu Asya'da birçok tropikal hastalığın kaynağı olarak gösterile

9 Ağustos 2018 Saat: 13:18
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 881 kez okunmuştur

Bu sivrisineğe dikkat! Belediye alarm verdi!
Bu sivrisineğe dikkat! Belediye alarm verdi!

“Asya Kaplan Sivrisineği” iklim değişikliği ile birlikte Avrupa'da sonra ülkemizde de görülmeye başlandı. Kartepe’de bazı bölgelerde “Asya Kaplan Sivrisineği” görülmesi sonrasında Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek, ilaçlama ve vatandaşlara uyarılarda bulundular.

 

İklim değişikliği nedeniyle Güneydoğu Asya'da yaşayan Asya Kaplan Sivrisineği hızlı bir şekilde Avrupa'da yayılması sonrasında ilimizde de görülmeye başladı.Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri “Asya Kaplan Sivrisineği” için ilçe genelinde alarm verdi. Belediye ekipleri ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlara uyarılarda bulunmaya başladılar.

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri sivrisinek üremelerinin önüne geçmek için vatandaşlara da görev düştüğünü belirterek, üremeye olanak sağlayan her türlü su birikintileri, kova, bidon, saksı altı, atık lastik vb. gibi yerlerde su birikmesinin önlenmesi, üstlerinin kapatılması veya sık sık biriken suların değiştirilmesi gerektiği kaydedildi. Hayvan su yalaklarının ve çeşmelerin çevresindeki su birikintilerinin giderilmesi ve bunların akar hale getirilerek kokunun önüne geçilmesi istenildi.

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑