Güncel

BAŞKAN TAMYÜKSEL; KADINA ŞİDETE HAYIR

Kadına Şiddet’in günümüzde; toplumsal hayatın her alanına yayıldığına, bütün dünya da hızla tırmandığına ve çeşitlendiğine tanıklık etmekteyiz.

25 Kasım 2020 Saat: 22:13
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 883 kez okunmuştur

BAŞKAN TAMYÜKSEL; KADINA ŞİDETE HAYIR
BAŞKAN TAMYÜKSEL; KADINA ŞİDETE HAYIR

25 KASIM DÜNYA KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ..

Kadına Şiddet’in günümüzde; toplumsal hayatın her alanına yayıldığına, bütün dünya da hızla tırmandığına ve çeşitlendiğine tanıklık etmekteyiz.

Üst düzey siyasilerden, sokaklara, ev ve aile ortamından okullara, işyerlerine kadar hemen hemen her alanda yaşanan şiddet olayları medyada geniş yer bulmakta ve dikkatlerimizi çekmektedir. Şiddet, farklı şekillerde kendini göstermekte; baskı, eziyet, korkutma, sindirme, cinsel saldırı, öldürme ya da caydırma amaçlı davranışlar kişiden kişiye farklılaşmakla beraber, sürekli bir biçimde ve toplumun her noktasında yaşanmakta, adeta günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir.

Lakin her ne kadar hissedilmiyor veya fiziksel şiddet kadar dillendirilmiyor olsa da psikolojik şiddet ve işyerinde uygulanan mobbing de her yıl binlerce kadınımıza ve dolayısıyla sosyal hayatımıza maddi manevi çok büyük zararlar vermektedir.

Ve maalesef toplumumuzda, kademe farkı veya güç farkı açıldıkça, amirin emirlerinin sorgulanmasının ve tartışılabilmesinin azaldığı görülmektedir.

İşyerinde kadına psikolojik şiddetin; Dünya ortalamasının %55, Türkiye’de ise bu oranın %66 olduğu göz önüne alınırsa ülkemizde kadına karşı psikolojik şiddetin boyutları ve insanımızın gücü ele aldığında ki seviyesi açıkça görülebilmektedir.

Günümüzde, kadına karşı iş yeri şiddeti tüm dünyada bir sorun olarak kabul edilmektedir. İş yeri şiddeti deyince genellikle fiziksel şiddet akla gelmektedir. Fiziksel şiddet, bir kişiye karşı yapılan; fiziksel veya cinsel saldırıdır. Ancak son yıllarda kadına karşı uygulanan iş yeri şiddetinin, fiziksel şiddetten daha etkili olarak psikolojik şiddeti içerdiği görülmüştür.

* Çalışanın ofiste tecrit edilerek görevlerini yerine getirmesini zorlaştırmak

* Uygunsuz şakalar yapmak

* Cinsel tacize maruz bırakmak

* Sözlü ya da yazılı tehdit

* Kaba ve kötü sözlerle rencide edilme

* Motivasyonun kırılmaya çalışılması

* İş performansının dışında işler verilmesi

* Alışılmış iş düzenini bozularak farklı işlere yönlendirilmesi

gibi çeşitli psikolojik saldırı türlerini içeren pek çok davranış da iş yeri şiddetinin örnekleridir.

Belirtmek isterim ki; günümüzde psikolojik şiddet, fiziksel şiddetten daha tehlikeli boyutlara ulaşmış ve Kadınlarımız bakımından önemli bir sağlık ve güvenlik sorunu haline gelmiştir.

Haluk Tamyüksel
İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı

ARSLAN KUYUMCULUK MASA ÜSTÜ

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑