Güncel

Başkan Kahraman Bulut adaylığını açıkladı

TMMOB ye bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin mevcut başkanı Kahraman Bulut, 23 Şubat’ta yapılacak 12. olağan genel kurulda aday olduğunu açıkladı.

20 Ocak 2020 Saat: 21:56
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 663 kez okunmuştur

Başkan Kahraman Bulut adaylığını açıkladı
Başkan Kahraman Bulut adaylığını açıkladı

Bulut yönetimini ise önümüzdeki günlerde belirleyip kamuoyuyla paylaşacak TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut, Luxor Garden Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda 12. Dönem şube yönetimi başkan adaylığını açıkladı. Başkan Bulut, toplantıda “hizmete devam” mesajı vererek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Programa İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut’un yanı sıra geçmiş dönem başkanı Tolga Ok ve çok sayıda inşaat mühendisi katıldı.

KONGRE 23 ŞUBAT’TA

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin seçimi 23 Şubat Pazar günü yapılacak. Başkan Kahraman Bulut ile birlikte Halil Ardıç ve Saliha Belkıs Akbal da başkanlık için yarışacak. 2 bin 850 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimde 7 kişilik yönetim kurulu 14 kişilik üst kurul delegesi seçilecek.

Kahraman Bulut adaylığını açıkladı ile ilgili görsel sonucu

“MERKEZDEN DEĞİL YERELDEN YÖNETİM”

Programda konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut şu ifadeleri kullandı; “Kocaeli şubemiz 1998’de kuruldu ve şehrimize çok önemli katkıları oldu. 1 yıldır şube başkanlığı görevini yürütmekteyim, çok ciddi emekler harcadık. Meslek örgütümüzün artık merkezden değil, yerelden yönetilmesi gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. İl il yönetilen şubeler olmalı. 81 ilde sadece 26 ilde şube vardır. Neden bu 26 il seçildi bu soruya cevap veremiyoruz. Şube olmanın belirli bilimsel kriterleri olmalı. Bunun için genel merkezle bir mücadele içerisindeyiz.

“SEKTÖR ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

İnşaat sektörü maalesef zor günler geçiriyor. İnşaat sektörüyle ilgili olarak ruhsat çalışmalarını yaptık. 2020 yılında 1 buçuk metrekare civarında inşaat alanına ruhsat alındı. Mesleğimiz zor günler geçirmesine rağmen çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Genç meslektaşlarımıza eğitim programları verdik. 6 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptım. İnşaat mühendisinin olduğu her yerde olmaya çalıştık. Biz inşaat sektörleriyle alakalı tüm sektörleri bir arada sayıyoruz. Müteahhit iş yapmazsa hangi meslektaşımız yanında çalışacak?

“PROJE FİYATLARI REVİZE EDİLMELİ”

Biz çıtamızı oldukça yüksek bir noktaya çıkardık. Meslek büyüklerimiz için onur gecesi düzenleyeceğiz. Kentte inşaatlaşmayı arttırmak için elimizden geleni yapacağız. Şu anda 2850 üyemiz var. Her geçen gün projeci sayısı da artıyor. Rekabet fiyatların aşağı düşmesine neden oluyor. Proje fiyatları revize edilmeli ve bu karar Resmi Gazete’de yayınlanmalı. SGK ile protokol yapılmalı.

“MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Yerelde ve genelde bunun mücadelesini vereceğiz. Ekmeğimiz için eylem yapmamız gerekiyorsa bunu da yapacağız. Belki herkesi Ankara’ya davet edeceğiz. Meslektaşlarımız problemleri var. Bunların hepsini biliyoruz ve çözümü için tecrübelerimizden faydalanarak mücadeleyi sürdüreceğiz.”

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑