Spor

BAŞKAN BULUT'TAN ÇÖZÜM YOLU

KOTO, döviz kurlarında yükselmenin etkilerini, önlem ve önerileri toplantıda ele aldı

18 Ağustos 2018 Saat: 15:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 711 kez okunmuştur

BAŞKAN BULUTTAN ÇÖZÜM YOLU
BAŞKAN BULUT'TAN ÇÖZÜM YOLU

Kocaeli iş dünyasına öncülük eden KOTO, dolar kurunda yaşanan dalgalanmanın Kocaeli ekonomisine, sektörlere etkilerini tespit etmek ve ivedilikle alınacak önlemleri yine iş dünyasıyla birlikte geliştirmek üzere toplantı düzenledi. KOTO Ekonomi Danışmanı aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Ziya Uludüz, Yusuf Erenkaya, Murat Barış, Abdurrahman Çuhadar, Meclis Başkan Yardımcısı Alp Kayalar, meclis üyeleri ve kentimiz ekonomisine yön veren sektörlerin komite temsilcileri katıldı.

BAŞKAN BULUT: YOL VE

ÇÖZÜM HARİTASI ÇIKARTIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, kurda yaşanan dalgalanmanın Kocaeli ve ülke ekonomisine daha fazla zarar vermemesi için harekete geçmek gerektiğini önemle vurgulayarak, “Kocaeli Ticaret Odası olarak bizlerin ve sektörlerin sorunlarına çözüm üretmek üzere komitelere seçilen siz değerli temsilcilerimizin, özellikle böyle zamanlarda ivedi hareket etmek ve devletimize öneri sunmak gibi önemli bir ödevi var. Kurda yaşanan dalgalanmanın sektörel olarak ticaretlerinize etkilerini ve çözüm önerilerinizi rapor olarak hazırlayıp, hem devletimizle, hem birliğimizle hem de iş insanlarımızla paylaşacağız. Böylelikle ortaya mücadele planı ve yol haritası çıkartmış olmayı hedefliyoruz” dedi.

‘BU DÖNEMDE ALINACAK KARARLAR VE YAPISAL ÖNLEMLER ŞİRKETLERİN VE ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

KOTO Ekonomi Danışmanı Prof. Dr. Bayraktutan da, piyasaların son durumunu sektör temsilcileriyle paylaşarak, doların yükselişinin sektörlere etkileri hakkında tek tek bilgi aldı. Dövizde yükselme eğiliminin kırıldığını, Merkez Bankası, BDDK ve SPK gibi kurumların etkili müdahalesiyle düzelmenin başladığını, dolayısıyla bu dönemde alınacak kararların şirketlerin geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bayraktutan, “Doğru kararlar almak için gelişmelerin doğru okunması ve mevcut durumun çok iyi analiz edilmesi hayati önem taşıyor” dedi. Akabinde sektör temsilcileri, dolardaki yükselişin sektörler bazında etkilerini, karşılaştıkları sorunları ve beklentilerini detaylarıyla anlattı. 

 

Haber Kartepe Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑